Receptek |
Fűszeres gombával töltött burgonyapüré |
A burgonyát kockára felvágom és sós vízben megfőzöm , utána leszűröm ,még melegen áttöröm .
Hozzáadom a szerecsendiót, sót, borst,kevés olajat.
Nyomózsákba t...
|
|
Sonkaleves... |
A megfőzött és leszűrt sonka levét felforralom. 1 marék rizst puhára /de nem túl puhára/ benne megfőzök.
2 tojássárgáját elkeverek 1 citrom leszűrt levével...
|
|
|
Pehelykönnyű túrós pite |
Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben fölfuttatjuk.A tojások sárgáját a puha Ramaval kikeverjük.A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk...
|
|
Kedvenc szelet |
1. nap
A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és egy lisztezett sütőtepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle 220°C-r...
|
|
Fekete-fehér süti |
A lisztet, a zsiradékot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a marad...
|
|
Fűszeres csirkemell ! |
A csirkemellet felszeletelem , besózom, oreganót szórok rá,állni hagyom .
Egy kis tálban összekeverem a zsemlemorzsát, reszelt sajtot és a reszelt citrom héja...
|
|
Csikós tokány |
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet...
|
|
Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta. |
A gyümölcsrizzsel kezdem: egy lábosban felteszek kb. fél liter vizet forrni, majd beleszórom a megmosott, lecsepegtetett rizst. Néha megkeverem, és puhára főz...
|
|
Wokban sült sertés csíkok. |
A wokot jól felforrósítjuk, beletesszük az olajat, a fűszervajat, és ismét felforrósítjuk. Kisebb adagokban gyorsan átforgatva fehéredésig sütjük a húscsíkoka...
|
|
Tufahije |
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, de a héját ne dobjuk ki.
Egy nagy edénybe, amibe az almák mind beleférnek, 1 liter vizet öntünk, ...
|
|
Sült Busa prémium kategória |
A megtisztított halnak a fejét, és farkát levágom. (A fejet farkat elteszem hallé alapba).A halat hosszába, a gerinc mentén elfelezem. .
A halat éles késsel 3-...
|
|
Brassói apró pecsenye... |
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és...
|
|
Isler dióval |
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáteszem a diót, porcukrot, reszelt citromhéjat és összegyúrom. Porhanyós tészta lesz belőle, ezért nem gyúrom sokáig. H...
|
|
Fantasztikus túrós süti |
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a c...
|
|
|
Fűszeres kecskesajt golyók |
A fetasajtot és a juhtúrót egy villa segítségével összetörjük és jól összekeverjük, majd a hűtőszekrényben hagyjuk ismét megdermedni. Amíg ez megtörténik, szá...
|
|
|
|
|
|
|
|