Receptek |
|
Borsóleves |
Megtisztítjuk a répát és a zöldséget. A répát karikára, a zöldséget nagyobb darabokra szeleteljük.
Az olajat picit felhevítjük, rárakjuk a répát és a...
|
|
|
Tiramisu |
A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felap...
|
|
Kolbászkrémes leveles tekercs |
A kolbász héját lehúzzuk, a húst elmorzsoljuk, majd a sajtot és a tejfölt robotgéppel hozzáadva összedolgozzuk úgy, hogy kissé darabos maradjon.
A leveles té...
|
|
Gombás sertéskaraj sonkával |
A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba fek...
|
|
Boszorkány tál |
A csülköket a sütőben vöröshagyma, paprika, kömény, paradicsom,
só, bors olaj és kevés vízzel megsütjük.
A húspogácsához a 3 fajta húst összekeverjük, sóval...
|
|
Agyas leves háromszékiesen |
Ha túl savanyú a káposztalé,felhígítjuk vízzel,majd a káposztával együtt főni tesszük.Mikor felforrt ,hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és a babérlevelet....
|
|
Sonkás rakott tészta |
A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütő...
|
|
Fűszeres csirkemell ! |
A csirkemellet kicsit kiklopfolom és enyhén sózóm és borsozom.
A lisztet és a fűszereket elkeverem.
A panírozás a következő:
Először a fűszeres lisztbe márto...
|
|
Gombakrémleves |
A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. 1 gombát felszeletelünk,
a többit felkockázzuk, a snidlinget felaprítjuk.
Egy fazékban megolvasztuk a vajat, rátss...
|
|
Lencse főzelék |
A főzelékhez:Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk,ehhez hozzáadjuk a foghagymát churry pasztát és néhány percig együtt pirítjuk,majd felöntjük...
|
|
Tejszínes pogácsa |
A 3 cl tejben, az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom és 5 órára a hűtőbe teszem. A hűtőben töltött idő rövidebb nem lehet, de ho...
|
|
Pikáns rakott zöldbab. |
A babot enyhén sós vízben főzd meg. A hagymát kockázd fel, a húst dobd rá, és alaposan megborsozva és sózva pirítsd fehéredésig.
Vajazz ki egy tepsit vagy...
|
|
Isteni linzer |
Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és ...
|
|
Csülökpörkölt bográcsban |
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfő...
|
|
Az igazi Bécsi fánk |
A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd a tejet, a Ramát, a tojásokat és a rumot hozzáadjuk. Az elektromos habve...
|
|
|
|
|
|
|
|