Receptek |
Húsvéti különleges kuglóf |
Első lépésként, a tejben felfuttatom az élesztőt. A kimért lisztet, beleöntöm egy keverőtálba. Beleütöm a tojást és belereszelem a citrom héját. Hozzáadom a kim...
|
|
Sárgaborsó tócsni |
Előző este áztassuk be a borsót.
Másnap turmixoljuk szét vízzel, de csak annyival, hogy mixereleni lehessen.
Majd hozzáadjuk a szétzúzott fokhag...
|
|
|
Hóember hógolyókkal |
1.Forraljuk fel a vizet és a cukrot, főzzünk belőle szirupot.
2.Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a Rama Vajas Ízt, a tejport, és végül a kókuszreszeléket.
...
|
|
Rakott palacsinta |
Először készítsd el a csokikrémet, mert annak majd állnia is kell. A tejszínt mérd ki egy lábasba, a legjobb, ha az dupla falú, gyújts alá kis lánggal, és szórd...
|
|
Fahéjas cseresznyebefőtt! |
Az üvegeket Én a mikróban szoktam kifertőtleníteni.
Minden üveg aljára teszek egy pici darabka fahéjat,
belerakosgatom a cseresznyét is.
Az üveg alját egy ...
|
|
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal ! |
A kockára felvágott hagymát kevés olajon megpirítom ,
szeletelt gombát rádobom, elkeverem és együtt pirítom tovább.
Egy kicsit megsózom borsozom,csombort is...
|
|
Meggyes túró Rudi szelet sütés nélkül |
1. A zselatint elkeverjük 8 kanál vízben és nyolc kanál citromlében, majd tűzhelyen vagy mikróban összemelegítjük. Nem forraljuk, nem főzzük, csak melegítjük!
...
|
|
Tejszínes spenót mazsolával |
A spenótot megtisztítjuk, több vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Pár percre forró vízbe dobjuk, majd hagyjuk kihűlni és felaprítjuk. A mazsolát forró...
|
|
Fonatos töltött kenyér |
Először a tésztát fogom összeállítani.
A meleg vízben feloldom az élesztőt, belerakom még a cukrot is, hagyom, hogy felfusson.
A többi hozzávalót egy tálban k...
|
|
Aranygaluska |
A tejet felmelegítem egy lábasba langyosra, beleteszem a 3 kanál cukrot és jól elkeverem benne. Majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom hogy 10-15 perc alatt f...
|
|
Legényhódító búbos hús |
A hússzeleteket kiklopfolom, majd sózom, borsozom, meghintem egy kis liszttel, és egy jó nagy serpenyőben hirtelen kisütöm, majd kiveszem egy tálra a húsokat.
...
|
|
Jénaiban sült csirkeszárny |
Egy régebbi, hagyományos módszerrel is süthetünk úgy csirkeszárnyat, mintha a grillben készülne.
Csupán fedeles, kétrészes hőálló tál szükséges hozzá. A
b...
|
|
Bolognai sertésborda ! |
A karaj szeleteket kiklopfolom egy kicsit, besózom , beborsozom , félreteszem pár percre.
Közben egy serpenyőben megpiritom a kockára felvágott hagymát,
amiko...
|
|
Hagymás tojássaláta |
A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejfölt, egy tálba öntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
A vöröshagymát...
|
|
Epres tiramisu kehely |
Verjük fel keményre a habtejszínt két evőkanál barnacukorral, majd keverjük hozzá finom mozdulatokkal a krémsajtot. A babapiskótákat törjük ketté, és mártogas...
|
|
Baileyses tiramisu |
Egy tortaforma alját kirakjuk a babapiskótával, majd ráöntjük a 3 kanál likőrrel összekevert kávét. Egy tálban összekeverjük a tojást a cukorral, a mascarponéva...
|
|
|
|
|
|
|
|