Belépés
Receptek
Körtés kókuszos szelet csokiöntettel !
A sütőt előmelegítem 190 fokra. A puha vajat és a cukrot alaposan , habosra kikeverem majd hozzáadom egyesével a tojásokat, elkeverem mindegyik után. A kókusz...
Eperkrémleves
Az epreket megmosom és megpucolom, majd apróra vágom. 2/3-t összeturmixolom a joghurttal, mézzel, citromlével és a tejjel. Tálalásig a hűtőbe teszem a keveréket...
Egyszerű sajtos pogácsa
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával ...
Kókuszkrémes kockák
20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,a gázsütőt bemelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük,óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és ...
Málnás brownie
1.Az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal. 2.Ehhez hozzákeverjük a cukrot, majd egyesével a tojásokat is. 3.A sütőporral összekeverjük a lisztet, ...
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
Alaplé készítése: A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének ...
Tabáni saláta
A krumplit puhára, a tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha a krumpli és a tojások kihűltek, elektromos aprítóval összeaprítjuk (vagy sajtreszelőn leres...
Mandulával töltött zsemle
A vajat felolvasztom , a tejet meglangyosítom és hozzákeverem a cukrot, sót, kardamont és a tojást. Az élesztőt is belekeverem és hagyom felfutni. A lisztet é...
Laktató burgonya
A megmosott, meghámozott burgonyákat fél centinként félig bevagdossuk egy éles késsel. Magas falú tepsibe pakolgatjuk őket szorosan egymás mellé. Elkészítjük a...
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le. 2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 ...
Pennetészta cukkinivel és fetával !
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm , majd ezután leszűröm. A cukkinit hosszában kb: 4-5 cm-re felvágom és utána negyedekbe. Kevés olajon megpirítom a csíkokr...
Tárkonyos tejfölös – mustáros csirke mazsolás rizzsel
Először feltettem a rizst főni, ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom, hogyan csinálja. A mazsolát akkor kell hozzáadni, amikor már majdnem teljesen kész van. ...
Dübbencs
A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük. Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba bel...
Habos almás-mákos tészta
Először az almás réteget készítjük el,amihez az almát lereszeljük és a mézzel,citromlével és fahéjjal, közepes lángon,néha átkeverve megpároljuk.Akkor jó,ha a l...
Húsgombóc ázsiai módra !
A darált húst, hagymát,tojást,fokhagymát,sót, borst,chilit,szójaszószt és a lisztet összekeverem. Nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle, sütőpapírral béle...
Lebbencs leves
A krumplit, hámozás után, apró kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A pirított szalonnát szűrőkanállal kivesszük és félrerakjuk...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.