Receptek |
Citromos kifli |
A hozzávalókból,a szokásos módon kelt tésztát készítünk,kelesztés után kinyújtjuk és kifliket sodrunk belőle.A kifliket lekvárral,mákkal ,vagy diós töltelékkel ...
|
|
Mákos rétes ,kicsit másképp. |
A mákot daráljuk le, és keverjük össze kevés porcukorra. A tejet ízesítsük citromhéjjal, forraljuk fel és tegyük bele a mákot, majd állandó keverés mellett ad...
|
|
|
Rakott karfiol |
A rizst megpároljuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. Sós, forró vízben megfőzzük, de vigyázzunk; csak puha legyen, ne essen szét. Amik...
|
|
Scsí leves Barátom kedvence |
A húsból és a zöldségből a liter vízzel húslevest főzünk. A karikára vágott hagymát és a finomra gyalult fejes káposztát vagy savanyú káposztát a vajban megpáro...
|
|
Szőlős muffin. |
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal egy tálban összekeverjük, és egy másik edényben külön a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra...
|
|
Pataki tálban sült sertéskaraj |
A karajt felszeletelem a csont mentén. A szeletek között sózok, zsályával és rozmaringgal hintek, majd egy szelet almát és egy szelet hagymát dugok a résekbe.
...
|
|
Hagyma krémleves snidlinggel |
A karikára vágott hagymát megdinszteljük, majd amikor már kicsit barnul a hagyma, megszórjuk liszttel és felöntjük vízzel. Beízesítjük, borssal, sóval, leveskoc...
|
|
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom |
A golyókhoz összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kis diónyi golyókat formázunk belőle, amit kikent és lisztezett nagy méretű gáztepsibe rakunk sorba, egymástól k...
|
|
Zsírégető Áfonyás Álom |
Az áfonyát és a tejet mixeljük össze, öntsük pohárba, majd adjuk hozzá a lenmagolajat.
A tetejét szórjuk meg pár szem áfonyával és tegyünk rá mentelevelet....
|
|
Saslik |
1 liter vízben felrakom főzni a szeletekre vágott 2 fej hagymát, babérlevelet, ecetet, fokhagymát, fűszerkeverékeket, sót, borsot. Ha felforrt, leveszem,és hűtö...
|
|
Bigos ! |
A káposztát felszeletelem nem túl vékonyra és felteszem főni, babért és sót és borst teszek mellé.
Kb:30-40 percnyi főzés elég neki, leszűröm .
Közben a kolbá...
|
|
Lencseleves ! |
A lencsét beáztatom az este, másnap főzöm meg.
A szalonnát kis kockákra vágom fel és egy lábasban kisütöm,arra teszem rá a felkockázott hagymát is.Együtt pirít...
|
|
6 LAPOS |
Én így tanultam a Kerimamámtól:
6 LAPOS
50 dkg lisztet, 10 dkg zsírt összemorzsolunk 15 dkg porcukorral, 1 sütőporral és 1 egész tojást adunk hozzá, majd ös...
|
|
Bálint szelet |
A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el,csak itt a dió utoljára kerül bele.Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon, kb 15 percig.Amíg sűl elkészít...
|
|
Galuska |
A lisztet a tojással, sóval, szerecsendióval össze keverjük
majd galuska szaggatón keresztül forró vízbe szaggatjuk 3-4 perc forrás után leszűrjük és forrón kö...
|
|
Jénaiban sült csirkeszárny |
Egy régebbi, hagyományos módszerrel is süthetünk úgy csirkeszárnyat, mintha a grillben készülne.
Csupán fedeles, kétrészes hőálló tál szükséges hozzá. A
b...
|
|
|
|
|
|
|
|