Receptek |
Narancsdzsem... |
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundá...
|
|
Mini kuglóf muffin formában ! |
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatom ,
A liszthez adom a többi alapanyagot, s a felfuttatott élesztőt is, kidolgozom jól.
Amikor már hólyagos,...
|
|
|
Sós kifli variációk |
A lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt, a langyos tejet jól összegyúrom és 5 db cipót készítek belőle, majd fél óráig pihentetem.
Két nagy tepsit kikenek ma...
|
|
Csirkemáj puliszkával |
A hagymát apró kocára vágjuk,a fokhagymát összezúzzuk felforrósított olajba kissé megpirítjuk.Beletesszük a paprikát.A májat jól megmossuk,egészbe beletesszük a...
|
|
Töltött pulyka |
A pulyka bőre alá sós vajat labdákba betöltünk, leginkább a mellehúsát érdemes így előkészíteni. De nem árt a combjának sem. Akár a töltött csirkénél, felfejtjü...
|
|
Tepsis csirkemell zöldségágyon sütve |
A csirkemellet megmosom,besózom ,fűszerezem.
Megpucolom és egy cm-es darabokra vágom a sárgarépát,a burgonyát,hagymát,a karalábét,a zellergumót.Ezeket egy teps...
|
|
Hókifli |
A tejfölbe elkeverjük az élesztőt, nem kell felfuttatni, majd a hozzávalókat összegyúrjuk /persze a lekvár kivételével/ és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszü...
|
|
Pudingos csokoládés kockák |
Keverjük össze a csokoládé pudingot a tejjel és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Hagyjuk kissé lehűlni.
Keverjük össze a pudingot a liszttel...
|
|
raffaello golyók |
A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűz...
|
|
Brióstészta |
2 ek. langyos tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem a liszttel, 4 tojással, cukorral, sóval. Ha már kezd összeállni a massza, egyenként belegyúrom a 2 to...
|
|
Ökörszem |
1.A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd Ramával kikent t...
|
|
"Lusta asszony" túrósa |
A lisztet,a kristálycukrot, sütőport összekeverni, majd zsírozott tepsibe szórni a felét,rámorzsolni a túrót, ráforgácsolni a vajat, rá a citromhéjat,a mazsolát...
|
|
Brassói tócsni ! |
A szalonnát vékony szeletekre vágom és egy serpenyőben megsütöm.Hozzáadom a szeletekre vágott hagymát és együtt pirítom addig míg szép piros nem lesz. Ekkor ki...
|
|
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán |
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
-Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit,
összekeverve sűrű masszát készítünk.
-Beleforgatjuk a masszába a húst.
-...
|
|
Habkönnyű sóskifli |
Az élesztõt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, k...
|
|
|
|
|
|
|
|
|