Belépés
Receptek
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel...
Először a tököt megmosom, és 210 C fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm, ez kb. 20 percet vesz igénybe, majd kiveszem, és hagyom a tököt kihűlni. A...
Borsóleves
Megtisztítjuk a répát és a zöldséget. A répát karikára, a zöldséget nagyobb darabokra szeleteljük. Az olajat picit felhevítjük, rárakjuk a répát és a...
Tiramisu
A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felap...
Kolbászkrémes leveles tekercs
A kolbász héját lehúzzuk, a húst elmorzsoljuk, majd a sajtot és a tejfölt robotgéppel hozzáadva összedolgozzuk úgy, hogy kissé darabos maradjon. A leveles té...
Gombás sertéskaraj sonkával
A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba fek...
Boszorkány tál
A csülköket a sütőben vöröshagyma, paprika, kömény, paradicsom, só, bors olaj és kevés vízzel megsütjük. A húspogácsához a 3 fajta húst összekeverjük, sóval...
Agyas leves háromszékiesen
Ha túl savanyú a káposztalé,felhígítjuk vízzel,majd a káposztával együtt főni tesszük.Mikor felforrt ,hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és a babérlevelet....
Sonkás rakott tészta
A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütő...
Fűszeres csirkemell !
A csirkemellet kicsit kiklopfolom és enyhén sózóm és borsozom. A lisztet és a fűszereket elkeverem. A panírozás a következő: Először a fűszeres lisztbe márto...
Gombakrémleves
A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. 1 gombát felszeletelünk, a többit felkockázzuk, a snidlinget felaprítjuk. Egy fazékban megolvasztuk a vajat, rátss...
Lencse főzelék
A főzelékhez:Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk,ehhez hozzáadjuk a foghagymát churry pasztát és néhány percig együtt pirítjuk,majd felöntjük...
Tejszínes pogácsa
A 3 cl tejben, az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom és 5 órára a hűtőbe teszem. A hűtőben töltött idő rövidebb nem lehet, de ho...
Pikáns rakott zöldbab.
A babot enyhén sós vízben főzd meg. A hagymát kockázd fel, a húst dobd rá, és alaposan megborsozva és sózva pirítsd fehéredésig. Vajazz ki egy tepsit vagy...
Isteni linzer
Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és ...
Csülökpörkölt bográcsban
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfő...
Az igazi Bécsi fánk
A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd a tejet, a Ramát, a tojásokat és a rumot hozzáadjuk. Az elektromos habve...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.