Belépés
Receptek
Marcipánmassza - Házilag
A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk. A tiszta mandul...
Zöldségpüré
A megtisztított zöldségeket tegyük egy lábasba, és sós vízben főzzük puhára őket. Ezután szűrjük le, pürésítsük egy kevés főzővízzel, majd keverjünk hozzá 2 dl...
Rebarbarás csiga streusel-lel
Először a kelt tésztát gyúrom ki, összekeverem alaposan és utána lefedem és 1 órát pihentetem, kelesztem. A töltelékhez 1 tojássárgát elkeverem a tejszínnel,a ...
Tárkonyos-csirkés karfiolleves
A zöldségeket és a hagymát felaprítjuk,a húst kockára daraboljuk.a karfiolt rózsáira szedjük.A felhevített zsiradékban magas hőfokon a zöldségeket,a hagymával p...
bableves
A hagymát felaprítjuk és egy magas lábasban olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről megszórjuk pirospaprikával, visszatesszük a tűzre és belerakjuk a megpucolt...
Marha, meggymártással
A marhahúst megmosom és hideg vízben, felteszem főni. Beleteszem a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét és a vörö...
Fűszervajas bagett
Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe teszem és hagyom, hogy felfusson, majd ha kész, belerakom a többi hozzávalót, és jól összegyúrom, ha kíván még egy...
Káposztás rétes
A megtisztított káposztát kettévágjuk, kivágjuk a torzsáját, és a vöröshagymával együtt nagyon finomra gyaluljuk. A cukrot a libazsíron megkaramelizáljuk, maj...
Kocsonya hagyományos módon
A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. A zöldségeket megtisztítom. Egy nagy fazékban odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval é...
Sarkadi pecsenye!
A karajt 4 egyforma szeletre vágom fel, kissé besózom. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat a szeleteket elősütöm. Ez kb: 3-5 perc. A visszamaradt zsiradéko...
Cigánytokány babbal
A babot előző nap beáztatjuk. Sós vízben puhára főzzük a babot.Megpirítjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a darabokra vágott sertéslapockát és megpuhítjuk.Zúzott fo...
Diós -mákos kiflik
Az összeállítása, olyan mint a kalácsé,liszt, bele szórom a szárított élesztő, cukrot, össze kavarom, mennek bele a tojások, tej és a olvasztott vaj,ha kell még...
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé
A harcsafilére csepegtessük rá a citromlevet, majd sózzuk, ízlés szerint szórjuk meg a halfűszerkeverékkel és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek ...
Nutellával töltött keksz !
A lisztet, a cukrot, a citromhéjat,a sütőport elkeverem,a közepébe csinálok a egy kis mélyedést és beleütöm a tojást,a sárgákat. Gyors mozdulatokkal összekever...
Csirke torta
Végy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt rá tudd h...
Házi vanília fagyalt
Egy edénybe felteszem forralni a tejet, a hosszában szétszedett vaníliát és a cukrot. A tojások sárgáját egy másik edényben, habverővel kissé kikeverem. A még h...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.