Belépés
Receptek
Hideg cukkinikrémleves
A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább. ...
Húsgombóc leves
A hagymát kevés olajon meg dinsztelem,hozzáadom a sárgarépát,karalábét petrezselymet ,kisebb darabokra,hasábokra, vágom.Kis ideig együtt párolom a zöldségeket,m...
Mennyei mogyorókrémes kuglóf
A cukrot a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a Rama margarinnal és 1 dl tejjel habosra keverem. Hozzáadom a maradék tejet, a lisztet, a sütőport, végül a...
Spagetti holland módra
A tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vá...
Pacalpörkölt-
A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megtisztítom (széleit ha kell ledara...
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
Elkészítés: A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a h...
Kolbászos-virslis paprikás krumpli
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd elkeverjük vele. Beletesszük a d...
Öreganyám-leves
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és az apróra vágott csirkehúst (pörköltnek aprítva). Víz h...
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél !
Serpenyőben,olaj nélkül, fél csésze forró víz hozzáadásával addig pároljuk a hagymát, míg az aláöntött víz el nem párolog. Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd hoz...
Brassói ahogy szeretem
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kb.: 2X2 cm-es kockákra majd sós vízben egy kicsit megforraljuk. De nem főzzük puhára! Ezután bő olajban kisütjük. A füstö...
Unicum-torta
Verjük fel a vajat a tojássárgájával és a cukormázzal míg habos lesz. Adjuk hozzá az Unicumot, az olvasztott csokoládét, a mandulát és a kenyérmorzsát. A fehé...
Málna lekvár
A málnát még a ládában (vagy szűrőben, mennyiségtől függ) nem túl erős, permetező vízzel megmosom és hagyom lecsepegni, száradni 1-2 órát az udvaron. Ezután kip...
Vörösboros resztelt csirkemáj...
Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, maj...
Szűzpecsenye-nyárson.
A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, és egy kevés mustárt kenünk rá. A szalonnát felkockázzuk. Felváltva grillnyársra húzzuk ...
Hamis vesevelő karfiolból
A hagymát kockára vágjuk,zsírban megfonnyasztjuk pirospaprikával megszórjuk felöntjük 0.5 dl vízzel és puhára pároljuk,a vizet párologtassuk el.Hozzáadjuk az ap...
Hatlapos
Tészta: Hozzávalókból tésztát gyúrunk. 6 részre osztjuk, kisodorjuk és a lapokat kisütjük. Krém: Hozzávalókból krémet főzünk és forrón a lapokat megtöltjü...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.