Receptek |
Kakukkfüves tepsis csirke. |
A csirkecombokat sózom, borsozom, majd egy tepsiben elhelyezem egymástól távol. A köztes helyekre 4 részbe vágott lilahagymát, krumpliszeleteket és héjában hagy...
|
|
Házi kenőmájas |
Előző este tejbe beáztatjuk a májat. Másnap kb 2 evőkanál olajon puhára sütjük. Közben a hagymákat üvegesre pároljuk majd fűszerezzük ízlés szerint.2 db zsemlét...
|
|
|
Sörös gulyás |
Egy lábasban/magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felkockázott húst, és kb. 3 percig...
|
|
Cigánypecsenye. |
A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalon...
|
|
Kaszinótojás |
Elkészítés menete:
Az első és legfontosabb teendőd a tojásfőzés. Keress egy megfelelő méretű lábast, amiben kényelmesen elférnek majd a tojások. és egymástól...
|
|
Gesztenyés rolád... |
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Süt...
|
|
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke |
1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá ve...
|
|
Bográcsgulyás |
1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis
kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
A hagymát megtisztítjuk, és egy bográcsban,
az olajon vagy zsí...
|
|
Rakott padlizsán. |
A padlizsánt mossuk meg, és 12 szeletre vágjuk.
Grillserpenyőben, olíva olajon grillezzük meg minden oldalukat, közben enyhén sózzuk, tört színes borssal íze...
|
|
Bounty szelet |
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk.2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, liszteze...
|
|
Babos pacalpörkölt |
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citroml...
|
|
Szabolcsi almás máktorta |
Először az almás tölteléket készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megpucolt és lereszelt almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt ...
|
|
Pdlizsánkrém |
A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A felpu...
|
|
Fonott kalács |
A liszthez hozzáadjuk a 2 tojást, sót, cukrot (egy keveset hagyjunk a kovászhoz). Egy másik edénybe kovászt készítünk, élesztőből, cukorból, tejből és egy kevés...
|
|
Szűzpecsenye-nyárson. |
A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, és egy kevés mustárt kenünk rá. A szalonnát felkockázzuk.
Felváltva grillnyársra húzzuk ...
|
|
Sült csirke fokhagymamártással |
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat közepes lángon. Süssük a kissé kiklopfolt hús mindkét oldalát szép barnás-pirosra, majd szedjük ki egy tányérra.
A ...
|
|
|
|
|
|
|
|