Lecsós pacal bográcsba |
A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel,...
|
|
Karácsonyi rumpuncs |
Öntsük a narancslevet, a teát és a rumot a vörösborhoz. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és az áfonyát.
Melegítsük föl forróra, de ne forrjon, különben az al...
|
|
|
Sajtos hortobágyi palacsinta- |
A palacsintatésztába belekeverünk kecskesajtot (pl. a lágy és krémes Selles-Sur-Chert). A töltelékbe pedig borjú fartőből készült pörkölt kerül, késsel apróra v...
|
|
Túróstészta-kicsit másképp- |
A fodros kockatésztát nyersen kivajazott, morzsával megszórt tepsiben egyenletesen elterítjük, majd rászórjuk a mazsolát.
A 3 tojás sárgáját, a cukrot, az ...
|
|
Uborkasaláta télre |
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval. 1 napig állni hagyjuk, és üvegekbe töltjük....
|
|
Zala kocka |
A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem,,majd ha kihűlt kétfelé vágom.A sárga piskótát szintén elkészítem,de ezt már ne kell felezni.a krémhez kikeverem a...
|
|
" Ízek orgiája " steak. |
A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színes borssal beszórjuk.
Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután ol...
|
|
Körözöttel töltött sajttekercs |
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tes...
|
|
GOMBÁVAL TÖLTÖTT BURGONYAFALATOK! |
A burgonyát közepes nagyságúra felvágom és sós vízben puhára fözöm.A vizet leszűröm róla és áttöröm.Még melegen hozzákeverem a lisztet, szerecsendiót, ha kell m...
|
|
Csodás kifli |
A lisztet, a zsírt, a tojások sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval összegyúrjuk. A tésztát kétfelé vágjuk, majd vékony téglalap alakúra sodorjuk. Szorosan ö...
|
|
|
Zebra szelet |
Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét, és folytonos keveréssel sűrűre főzöm....
|
|
Kürtöskalács házilag |
A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosíts...
|
|
Meggyes habos |
A meggyet a levével együtt a 2dl vízzel, 20 ek cukorral jól megfőzzük.
Ezután belerakjuk a 20 ek búzadarát, és besűrítjük.
Ezután egy tepsit kivizezünk, és a ...
|
|
Gesztenyés krémes szelet! |
A gesztenyemasszát a vajat / 5 dkg /, darált keksszel összekeverem.Kevés rummal ízesíthető.
Kb: 1 ujjnyi vastagra kinyújtom és egy tálcára fektetem .
A puding...
|
|
Zöldséges csirke zsákocskák |
A zsákocskák valójában palacsintából készülnek. Ezért elkezdjük összeállítani a palacsinta tésztáját. Összekeverünk minden hozzávalót, majd megsütjük a palacsin...
|
|