Belépés
Receptek
Gumi torta
Hozzávalók: Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evőkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vize...
Habkönnyű sóskifli
Az élesztõt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, k...
Hortobágyi húsos palacsinta
A fenti mennyiségekből palacsintákat sütünk. A csirkemellet megmossuk hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd olajban félig megpirítjuk. Az összevágott hú...
Narancsos-bólé-
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bóléstálba. ...
Birsalma sajt
A birsalmákat alaposan megmosom, cikkekre vágom, magházukat egy éles késsel eltávolítom. Lábasba teszem, felengedem vízzel, majd a fél citrom levét belefacsar...
Zöldséges, sonkás szendvicskenyér
A hagymát és a paprikákat vágjuk kis kockákra. 1 ek zsiradékon dinszteljük meg őket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tehetünk bele kakukkfüvet is. A formát b...
Sonkás rakott tészta
A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütő...
Töltött csiperkegomba
A gomba szárát eltávolítjuk, megmossuk. A barna lemezkéket óvatosan kikapargatjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a dar...
Burgonyakrémleves-avokádóval.
Azzal kezdjük, hogy a burgonyát előre megfőzzük. Alaplevet vagy húslevest felteszünk a tűzhelyre, a főtt burgonyát apró kockára vágjuk, beletesszük az alaplé...
Levelestésztában sült borda !
A hússzeleteket egy kissé kiklopfolom , majd leterítem egy tányérra, külön-külön és zsályalevelet, egy fél szelet bacont, reszelt sajtot teszek rá. Szorosan fe...
ALMÁS KÓKUSZOS SÜTEMÉNY !
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével és 2 ek cukorral. A vajat, 100 ...
Szendvics omlett
A tojásokat lazán verjük fel a petrezselyemmel, és kevés sóval. Hevítsünk fel egy serpenyőt, egy tk olajjal, majd közepes hőfokon süssük meg az omlettet. Ha el...
Diós -mákos kiflik
Az összeállítása, olyan mint a kalácsé,liszt, bele szórom a szárított élesztő, cukrot, össze kavarom, mennek bele a tojások, tej és a olvasztott vaj,ha kell még...
Rozmaringos birsalma puncs---
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, ho...
Pudingos, málnás rakott piskóta
A málnát (lehet fagyasztott is) ízlés szerint cukrozzuk, rummal ízesítjük, kicsit állni hagyjuk. A tejből 0,5 dl-t elveszünk, rummal keverjük össze. A piskót...
Brassói apró pecsenye...
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.