Belépés
Receptek
Epres-málnás charlotte.
A sütőt előmelegítem 230°-ra. A tojások sárgáját fehéredésig keverem 50 g cukorral. A tojások fehérjét a maradék, 35 g cukorral kemény habbá verem. Óvatosan a...
Aszalt-paradicsomos metélt
Lobogó, sós vízben kifőzöm a tésztát. Közben elkészítem az öntetet. Egy kis tálba teszem a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, a felaprított ...
Töltött káposzta puliszkával
A káposzta külső leveleit levesszük( kb15-20 levelet,személyenként 3-4 tölteléket számítunk).A hagymát megpirítjuk hozzáadjuk a töltelékhez az anyagokat,húst,ri...
Málnabomba
A piskótához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral,majd apránként beledolgozzuk a lisztet ,végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is....
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
Az olívaolajat egy nagyméretű ragus serpenyőben sercenésig melegítjük. Belerakjuk a 3 fej vastag karikára vágott vöröshagymát, ropogós-üvegesre pirítjuk. A fil...
Sütőtökös rétes...
A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes íze különösebben nem igényli a fűszereket. A t...
Omlós marhaszelet-spárgával.
A marhahúst szeleteld fel, és vágd kisebb kockákra. Kevés olajon pirítsd meg a húsdarabok mindkét oldalát, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. A citrom héját ...
Tojáslikőrös máktorta.
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Minden tojást kb. fél percig keverü...
Kalács
Az élesztőt felfuttatom a tejben, a cukorral, majd összekeverem a liszttel, a vajjal és a sóval. Simára kidolgozom és letakarva, fél órát kelesztem. A római tál...
Avokádó mousse
Az érett avokádókat meghámoztam, a lime lével és az édesítővel pürésítettem. Ízlés szerint lehet bele tenni a lime levet és az édesítőt is, én egy egész lime le...
Burgonyás gombaleves
A nyers gombát és burgonyát kfelkockázom! A gombát csöppnyi olajon megfuttatom és hozzáadom a burgonyát, a reszelt vöröshagymát, majd ízlés szerint fűszerezem! ...
Majonézes kukoricasaláta
A konzerv kukoricát kibontjuk, a levét leöntjük. A sonkát, a főtt tojásokat, a hagymát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a hozzávalókat, majd leöntjük a majon...
Tárkonyos húsgombóc leves
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra sz...
Gombakrémleves
A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. 1 gombát felszeletelünk, a többit felkockázzuk, a snidlinget felaprítjuk. Egy fazékban megolvasztuk a vajat, rátss...
Bazsalikomos paradicsomleves
A vöröshagymát feldarabolom, és olajon félig megpirítom. Hozzáadom a fokhagymát, és ízlés szerint petrezselymet. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a paradicsomkon...
A királynő kalácsa.
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromh...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.