Belépés
Receptek
Lecsós pacal bográcsba
A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel,...
Karácsonyi rumpuncs
Öntsük a narancslevet, a teát és a rumot a vörösborhoz. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és az áfonyát. Melegítsük föl forróra, de ne forrjon, különben az al...
Sajtos hortobágyi palacsinta-
A palacsintatésztába belekeverünk kecskesajtot (pl. a lágy és krémes Selles-Sur-Chert). A töltelékbe pedig borjú fartőből készült pörkölt kerül, késsel apróra v...
Túróstészta-kicsit másképp-
A fodros kockatésztát nyersen kivajazott, morzsával megszórt tepsiben egyenletesen elterítjük, majd rászórjuk a mazsolát. A 3 tojás sárgáját, a cukrot, az ...
Uborkasaláta télre
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval. 1 napig állni hagyjuk, és üvegekbe töltjük....
Zala kocka
A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem,,majd ha kihűlt kétfelé vágom.A sárga piskótát szintén elkészítem,de ezt már ne kell felezni.a krémhez kikeverem a...
" Ízek orgiája " steak.
A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színes borssal beszórjuk. Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután ol...
Körözöttel töltött sajttekercs
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tes...
GOMBÁVAL TÖLTÖTT BURGONYAFALATOK!
A burgonyát közepes nagyságúra felvágom és sós vízben puhára fözöm.A vizet leszűröm róla és áttöröm.Még melegen hozzákeverem a lisztet, szerecsendiót, ha kell m...
Csodás kifli
A lisztet, a zsírt, a tojások sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval összegyúrjuk. A tésztát kétfelé vágjuk, majd vékony téglalap alakúra sodorjuk. Szorosan ö...
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről let...
Zebra szelet
Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét, és folytonos keveréssel sűrűre főzöm....
Kürtöskalács házilag
A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosíts...
Meggyes habos
A meggyet a levével együtt a 2dl vízzel, 20 ek cukorral jól megfőzzük. Ezután belerakjuk a 20 ek búzadarát, és besűrítjük. Ezután egy tepsit kivizezünk, és a ...
Gesztenyés krémes szelet!
A gesztenyemasszát a vajat / 5 dkg /, darált keksszel összekeverem.Kevés rummal ízesíthető. Kb: 1 ujjnyi vastagra kinyújtom és egy tálcára fektetem . A puding...
Zöldséges csirke zsákocskák
A zsákocskák valójában palacsintából készülnek. Ezért elkezdjük összeállítani a palacsinta tésztáját. Összekeverünk minden hozzávalót, majd megsütjük a palacsin...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.