Belépés
Receptek
Fűszeres gombával töltött burgonyapüré
A burgonyát kockára felvágom és sós vízben megfőzöm , utána leszűröm ,még melegen áttöröm . Hozzáadom a szerecsendiót, sót, borst,kevés olajat. Nyomózsákba t...
Sonkaleves...
A megfőzött és leszűrt sonka levét felforralom. 1 marék rizst puhára /de nem túl puhára/ benne megfőzök. 2 tojássárgáját elkeverek 1 citrom leszűrt levével...
Pehelykönnyű túrós pite
Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben fölfuttatjuk.A tojások sárgáját a puha Ramaval kikeverjük.A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk...
Kedvenc szelet
1. nap A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és egy lisztezett sütőtepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle 220°C-r...
Fekete-fehér süti
A lisztet, a zsiradékot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a marad...
Fűszeres csirkemell !
A csirkemellet felszeletelem , besózom, oreganót szórok rá,állni hagyom . Egy kis tálban összekeverem a zsemlemorzsát, reszelt sajtot és a reszelt citrom héja...
Csikós tokány
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet...
Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta.
A gyümölcsrizzsel kezdem: egy lábosban felteszek kb. fél liter vizet forrni, majd beleszórom a megmosott, lecsepegtetett rizst. Néha megkeverem, és puhára főz...
Wokban sült sertés csíkok.
A wokot jól felforrósítjuk, beletesszük az olajat, a fűszervajat, és ismét felforrósítjuk. Kisebb adagokban gyorsan átforgatva fehéredésig sütjük a húscsíkoka...
Tufahije
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, de a héját ne dobjuk ki. Egy nagy edénybe, amibe az almák mind beleférnek, 1 liter vizet öntünk, ...
Sült Busa prémium kategória
A megtisztított halnak a fejét, és farkát levágom. (A fejet farkat elteszem hallé alapba).A halat hosszába, a gerinc mentén elfelezem. . A halat éles késsel 3-...
Brassói apró pecsenye...
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és...
Isler dióval
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáteszem a diót, porcukrot, reszelt citromhéjat és összegyúrom. Porhanyós tészta lesz belőle, ezért nem gyúrom sokáig. H...
Fantasztikus túrós süti
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a c...
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
Elkészítés: A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a h...
Fűszeres kecskesajt golyók
A fetasajtot és a juhtúrót egy villa segítségével összetörjük és jól összekeverjük, majd a hűtőszekrényben hagyjuk ismét megdermedni. Amíg ez megtörténik, szá...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.