Receptek |
Gumi torta |
Hozzávalók: Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evőkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vize...
|
|
Habkönnyű sóskifli |
Az élesztõt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, k...
|
|
|
Hortobágyi húsos palacsinta |
A fenti mennyiségekből palacsintákat sütünk.
A csirkemellet megmossuk hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd olajban félig megpirítjuk.
Az összevágott hú...
|
|
Narancsos-bólé- |
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bóléstálba. ...
|
|
Birsalma sajt |
A birsalmákat alaposan megmosom, cikkekre vágom, magházukat egy éles késsel eltávolítom.
Lábasba teszem, felengedem vízzel, majd a fél citrom levét belefacsar...
|
|
Zöldséges, sonkás szendvicskenyér |
A hagymát és a paprikákat vágjuk kis kockákra.
1 ek zsiradékon dinszteljük meg őket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tehetünk bele kakukkfüvet is.
A formát b...
|
|
Sonkás rakott tészta |
A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütő...
|
|
Töltött csiperkegomba |
A gomba szárát eltávolítjuk, megmossuk. A barna lemezkéket óvatosan kikapargatjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a dar...
|
|
Burgonyakrémleves-avokádóval. |
Azzal kezdjük, hogy a burgonyát előre megfőzzük.
Alaplevet vagy húslevest felteszünk a tűzhelyre, a főtt burgonyát apró kockára vágjuk, beletesszük az alaplé...
|
|
Levelestésztában sült borda ! |
A hússzeleteket egy kissé kiklopfolom , majd leterítem egy tányérra, külön-külön és zsályalevelet, egy fél szelet bacont, reszelt sajtot teszek rá.
Szorosan fe...
|
|
ALMÁS KÓKUSZOS SÜTEMÉNY ! |
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével és 2 ek cukorral. A vajat, 100 ...
|
|
Szendvics omlett |
A tojásokat lazán verjük fel a petrezselyemmel, és kevés sóval.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, egy tk olajjal, majd közepes hőfokon süssük meg az omlettet. Ha el...
|
|
Diós -mákos kiflik |
Az összeállítása, olyan mint a kalácsé,liszt, bele szórom a szárított élesztő, cukrot, össze kavarom, mennek bele a tojások, tej és a olvasztott vaj,ha kell még...
|
|
Rozmaringos birsalma puncs--- |
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, ho...
|
|
Pudingos, málnás rakott piskóta |
A málnát (lehet fagyasztott is) ízlés szerint cukrozzuk, rummal ízesítjük, kicsit állni hagyjuk.
A tejből 0,5 dl-t elveszünk, rummal keverjük össze. A piskót...
|
|
Brassói apró pecsenye... |
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és...
|
|
|
|
|
|
|
|