Belépés
Receptek
Rakott sütőtök
A darált húst elkészítjük pörköltesen. Némi zsíron megpirítjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, pirospaprikát teszünk rá, megfuttatjuk a zsiradékban. Rátesszük a h...
Zsírégető Áfonyás Álom
Az áfonyát és a tejet mixeljük össze, öntsük pohárba, majd adjuk hozzá a lenmagolajat. A tetejét szórjuk meg pár szem áfonyával és tegyünk rá mentelevelet....
Gombás sertéskaraj sonkával
A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba fek...
Gesztenyés zellerkrémleves...
A gesztenyét kb. 35-40 perc alatt puhára főzöm, meghámozom. A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra, a zellert és a burgonyát kb. 1 cm-es kockákra vágom...
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel.
Először a tököt megmosom, és 210 C fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm, ez kb. 20 percet vesz igénybe, majd kiveszem, és hagyom a tököt kihűlni. A...
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját, a sót, a marga...
Fokhagymás röszti
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverem. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával...
Eperkrémleves.
Pucoljuk meg az epret, majd ha megmostuk, hagyjuk lecsöpögni. Olajon pirítsunk meg 2 evőkanál kristálycukrot, amíg nem lesz karamellhatású. Tegyük bele a szeg...
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst fe...
Csirkés csavart, ahogy a fiam szereti (Margitanya módra::)
A csirkemellet falatnyi kiskockára vágjuk, de előbb kissé kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk lisztbe. Kevés forró olajon átsütjü...
Szűzpecsenye-cseréptálban sütve-
A tál aljára szalonnacsíkokat terítek, erre kockázom a burgonyát, a hagymát, a gombát. Sózom, ételízesítővel is meghintem ízlés szerint. A szűzpecsenyét uj...
Rakott karfiol
A karfiolt rózsáira szedem és enyhén sós vízben, félig megfőzöm. A vöröshagymát apró kockára vágom és az olajon megdinsztelem, majd rászórom a darált húst és me...
Csirkemell Wellington módra
A csirkemell filét hosszában kettévágjuk, és jénai edénybe helyezzük. Sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütőben puhára pároljuk. Az apróra vágott vörö...
Töltött káposzta sült oldalassal és puliszkával
A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzátesszük a rizst és kevés ideig pirítjuk..Amikor készen van hozzáadjuk a húshoz,sózzuk borsozzuk.Ezután a fejes káp...
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével, és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés ...
Lencse főzelék
A főzelékhez:Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk,ehhez hozzáadjuk a foghagymát churry pasztát és néhány percig együtt pirítjuk,majd felöntjük...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.