Belépés
Receptek
Amerikai palacsinta
A tojásfehérjéket a sóval, kemény habbá verem. A többi hozzávalót külön összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérje habot. Olajozott serpenyőben kis...
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
Egy-két nappal korábban: A csirkemelleket megmossuk, és szeletekre vágjuk. Az 1 dl olajból, a mustáról, ketchupból, sóból, 1/2 mk chiliből, flekken ...
Almás krémes ahogy én csinálom
Az almát meghámozom,magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom.Egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm magas falú tepsi alját tele rakom egy sor almaszelettel ...
Lusta asszony rétesse
Tepsit kivajazzuk, majd zsemlemorzsával megszórjuk, elhintjük… A kétfajta lisztet, a sütőport, porcukor negyedét jól összekeverjük, az egyveleg felét a tepsibe...
Padlizsánkrém
A légkeveréses sütőt 180C-ra előmelegítjük, és az alufóliába tekert padlizsánokat 45-50 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kicsomagoljuk az alufóliából hos...
Panna cotta, az olasz csodadesszert
A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntöm. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetszem, majd a benne rejtező magokat belekaparom a...
Illatos omlós csirke
A tojásfehérjéket villával elkeverem. Beleszórom a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozom. Sóval, őrölt borssal ízesítem. A csirkemellet vékony darabokr...
10 ujjas oldalas
Az oldalast nagyobb darabokra vágom. Sóval, borssal és őrölt köménnyel alaposan bedörzsölök minden darabot. A tepsibe rakom a húsdarabokat és mellé rakom a ma...
Csokis mousse
1. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk 45 C-ra, majd tegyük bele a felkockázott vajat, és olvasszuk fel benne. Ügyeljünk, hogy a keverék hőmérséklete ne emelke...
Kókuszgolyó rummal
50 dkg darált kekszet, 15 dkg Rama margarint, 3 ek. kakaóport, 3 ek. porcukrot és ízlés szerinti rumot, vagy rumaromát összekeverek. Addig gyúrom, amíg sima mas...
Zeusz szelet
Piskótalapot készítünk. A tojásokat cukorral, sóval és vaníliás cukorral sima krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, s a keményítőt. Közepesen meleg sütőbe...
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük, a pörcöt eltávolítjuk, majd megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Levesszük a ...
Karácsonyi egybesült fasírt
A zöldségeket pucoljuk, mossuk. A paprikát, a hagymát és 6 szelet bacont apró kockára vágunk. A répát vastag lyukú reszelőn lereszeljük. A kacsamájat tisztítás...
Paradicsomleves
Az olajból és lisztből világos rántást készítek és megfűszerezem kevés pirospaprikával. Beleöntöm az előzőleg vízzel felhígított paradicsompürét, ízesítem sóval...
Málnás-Mákos szelet
1.;Sütni fogunk egy málnás és egy mákos piskótát.A feltüntetett mennyiség egy piskótára vonatkoznak.Kikeverjük a tésztákat a tojással és a cukorral kezdve,azutá...
Gesztenyés csemege
A csokoládét és a Ramát vízfürdőben felolvasztom. Az olvadt csokoládéhoz és Ramához hozzáadom a konyakot és az áttört, cukrozott gesztenyepürét. Könnyedén átkev...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.