Belépés
Receptek
joghurtos fánk
A tojásokat beleütjük egy tálba. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumot, joghurtokat, vaníliás cukrot. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.Jól összegyúrjuk, majd fo...
Szalontüdő...
A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavaro...
ZÖLDSÉGES LASAGNA
A hagymát kockára vágva kevés olajon megpirítom, majd arra teszem a felszeletelt gombát, kicsit sózom .Kevergetve megpárolom. Az először negyedekbe, majd szel...
„Piña colada” túró tortácskák - egészségesen
A zselatint vízbe áztatom (a csomagoláson előírt módon). A túrót elkeverem a kókuszreszelékkel és a fehérjével (vagy az édesítőszerrel és az aromával). Az ananá...
Harcsapaprikás
A vöröshagymát apróra vágom. A paradicsomot és a paprikát felszeletelem. A harcsát közepes kockákra vágom. Egy edénybe olajat öntök, elkezdem párolni a vöröshag...
Szilveszteri szezámos kiflicskék
A tejet meglangyosítjuk.1,5 decinyit kimerünk belőle,a fele cukrot elkeverjük benne,majd belemorzsoljuk az élesztőt.10 percre félre tesszük kelni.A rámát a több...
Fenyőrügy frissítő ital
A friss fenyőhajtásokból isteni üdítő készíthető. A hagyományosan karácsonyfának állított lucfenyő, de ezüstfenyő is lehet az alapanyag. Nem kell mást tenned, m...
Málna lekvár
A málnát még a ládában (vagy szűrőben, mennyiségtől függ) nem túl erős, permetező vízzel megmosom és hagyom lecsepegni, száradni 1-2 órát az udvaron. Ezután kip...
Zalai kosárka
A porcukrot a két tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint/vajat, majd a lisztet (melybe a sütőport kevertük). Dió nagyságú gombócokat készítünk (25 ...
Kókuszos süti
A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Egy másik tálban habosra keverjük a margarin...
Bableves
A babot beáztatom néhány órára. A hagymát és a zöldségeket megdinsztelem, ezután rárakom a szalonnát és az összevágott csülköt, valamint a sertéscsontot is. Ha ...
Gazdag zöldségleves
A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Pirítsuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a zöldborsót, pár percig kevergessük, és engedjük fel a v...
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
A fagyos zöldborsót feltesszük főni annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, sózzuk. Közben világos rántást készítünk, amit hideg tejjel felengedünk, és a megpuhult b...
Fahéjas csiga
A tésztát, a leírása szerint, hagyom felengedni. Lisztezett deszkára kiterítem és fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a felolvasztott, de csak langyos vajjal, ...
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
A húst vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk és a zsírban megpirítjuk. Beletesszük a lisztet, majd pár percig tovább pirítjuk. Beletess...
Csokis muffin lekvárral
A hozzávalókat összekeverem, a tésztát muffinformákba töltöm és közepes lángon 15-20 percig sütöm....
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.