Belépés
Receptek
Finom vajas pogácsa, bögrésen
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A té...
Ordás szelet
A langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.Majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk Két részre osztjuk,majd egyenként kinyújtjuk.Ezután elkészítjük...
Korhelyleves
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tűzről ...
Párizsi krém
A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverjük a kakaót . Majd amikor sima , ...
Pehelykönnyű túrós pite
Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben fölfuttatjuk.A tojások sárgáját a puha Ramaval kikeverjük.A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk...
Diós papucsok
Egy tálban összeöntöm a kétféle lisztet. Elvegyítem benne a sót,és a sütőport. Majd hozzáadom a 15 dkg porcukrot és a 4 tojás sárgáját,a tejfölt végül a szoba-h...
Szabolcsi almás máktorta
Először az almás tölteléket készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megpucolt és lereszelt almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt ...
Muffin joghurttal
Vegyünk egy kis pohár joghurtot, tegyük bele egy keverőtálba! Mossuk ki a joghurtos poharat, ez lesz a mérőedényünk. Tehát 1 pohárnyi joghurt, 2 pohárnyi liszt,...
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
Elkészítés: A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a h...
Gulyásleves paradicsommal ízesítve
A vöröshagymát apróra vágom, lassú tűzön megfonnyasztom a zsíron, majd rászóroma pirospaprikát, megkeverem, s felengedem 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma...
Gyümölcsös Joghurttorta
1:A tortaformát sütőpapírral kibéleljük,a sütőt 180°C-ra bemelegítjük.A tojásfehérjét 2 dkg cukorral felverjük.A tojássárgáját a maradék cukorral és a vízzel v...
Gombás olívás csirke !
az egész csirkét úgy darabolom fel ,mint amikor pörköltet készítek Kicsit sózom és borsozom majd olajon megpirítom. A hagymát és a pórét felaprítom,a sárgarép...
Padlizsánkrém piritósra !
Az olajat felhevítem , és a hámozott , kockára felvágott hagymát megpiritom rajta. Ha már jó a hagyma, akkor teszem rá a hámozott , kis kockákra felvágott padl...
Fügés-barackos sertéskaraj...
A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk, majd a liszben megforgatott karajokat kérges...
Laktató burgonya
A megmosott, meghámozott burgonyákat fél centinként félig bevagdossuk egy éles késsel. Magas falú tepsibe pakolgatjuk őket szorosan egymás mellé. Elkészítjük a...
Csirkemell grillezett brokkolival
A brokkoli szárát meghámozzuk, 4-be vágjuk, beletesszük egy fazékba, majd forró vizet öntünk rá. Kevés sóval, fokhagymával ressre főzzük, kb. 3-4 perc alatt...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.