Epres-málnás charlotte. |
A sütőt előmelegítem 230°-ra. A tojások sárgáját fehéredésig keverem 50 g cukorral. A tojások fehérjét a maradék, 35 g cukorral kemény habbá verem. Óvatosan a...
|
|
Aszalt-paradicsomos metélt |
Lobogó, sós vízben kifőzöm a tésztát. Közben elkészítem az öntetet. Egy kis tálba teszem a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, a felaprított ...
|
|
|
Töltött káposzta puliszkával |
A káposzta külső leveleit levesszük( kb15-20 levelet,személyenként 3-4 tölteléket számítunk).A hagymát megpirítjuk hozzáadjuk a töltelékhez az anyagokat,húst,ri...
|
|
Málnabomba |
A piskótához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral,majd apránként beledolgozzuk a lisztet ,végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is....
|
|
Csirkés-zöldséges töltött cukkini |
Az olívaolajat egy nagyméretű ragus serpenyőben sercenésig melegítjük.
Belerakjuk a 3 fej vastag karikára vágott vöröshagymát, ropogós-üvegesre pirítjuk. A fil...
|
|
Sütőtökös rétes... |
A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes íze különösebben nem igényli a fűszereket.
A t...
|
|
Omlós marhaszelet-spárgával. |
A marhahúst szeleteld fel, és vágd kisebb kockákra. Kevés olajon pirítsd meg a húsdarabok mindkét oldalát, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. A citrom héját ...
|
|
Tojáslikőrös máktorta. |
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Minden tojást kb. fél percig keverü...
|
|
Kalács |
Az élesztőt felfuttatom a tejben, a cukorral, majd összekeverem a liszttel, a vajjal és a sóval. Simára kidolgozom és letakarva, fél órát kelesztem. A római tál...
|
|
Avokádó mousse |
Az érett avokádókat meghámoztam, a lime lével és az édesítővel pürésítettem. Ízlés szerint lehet bele tenni a lime levet és az édesítőt is, én egy egész lime le...
|
|
Burgonyás gombaleves |
A nyers gombát és burgonyát kfelkockázom! A gombát csöppnyi olajon megfuttatom és hozzáadom a burgonyát, a reszelt vöröshagymát, majd ízlés szerint fűszerezem! ...
|
|
Majonézes kukoricasaláta |
A konzerv kukoricát kibontjuk, a levét leöntjük. A sonkát, a főtt tojásokat, a hagymát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a hozzávalókat, majd leöntjük a majon...
|
|
Tárkonyos húsgombóc leves |
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra sz...
|
|
Gombakrémleves |
A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. 1 gombát felszeletelünk,
a többit felkockázzuk, a snidlinget felaprítjuk.
Egy fazékban megolvasztuk a vajat, rátss...
|
|
Bazsalikomos paradicsomleves |
A vöröshagymát feldarabolom, és olajon félig megpirítom. Hozzáadom a fokhagymát, és ízlés szerint petrezselymet. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a paradicsomkon...
|
|
A királynő kalácsa. |
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromh...
|
|