Receptek |
Céklalé |
A céklákat puhára párolom és a fűszerekkel együtt, összeturmixolom. Jéggel fogyasztva, kitűnő nyári ital....
|
|
Repülő Csöröge |
A margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, lefóliázva 1/2 órára hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen tég...
|
|
|
Zöldséges-sonkás aszpik |
Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint.Habverővel jól keverjük el A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.Üvegedénybe,vagy egyé...
|
|
Rösti cordon bleu... |
Elkészítés:
A burgonyát megmosunk, meghámozunk és almareszelőn lereszelünk. 3 tojást felverünk, a reszelt burgonyával alaposan összekeverjük, megsózzuk, megbor...
|
|
Farsangi fánk... |
Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben a porcukrot és a tojássárgáját jól kikeverjük, hogy könnyű, habszerű massz...
|
|
Diótorta |
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verem, a vége felé, apránként a porcukrot is hozzá adom. Ezután óvatosan, egyenként a tojások sárgáját (8 db), majd a l...
|
|
|
Pásztorsajt ! |
A gombát tisztítás után vékonyan felszeletelem, s forró olajban 2- 3 percig pirítom.A sajtot 8 egyforma darabra vágom fel. A sajt felére teszem a sonka szelete...
|
|
Csokis pöfeteg |
1. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és egy kicsit hűtjük.
2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is.
3. A lisztet összekeverjü...
|
|
Rakott palacsinta |
A tésztához adom a lisztet, tojást, sót, tejet, szódát és simává keverem, majd palacsintasütőben megsütöm a palacsintákat. Az első lapra, tejföllel elkevert kak...
|
|
Legényfogó leves |
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott z...
|
|
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves |
A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével, és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés ...
|
|
Narancsdzsem... |
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundá...
|
|
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából |
1 dl langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam. 10 perc pihentetés után könnyedén, de alaposan megdagasztottam ...
|
|
Marhahús kapormártással és knédlivel ! |
A hús teszem fel elsőnek ,
a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán megpiritom a húst, majd hozzáadom ...
|
|
Fűszeres narancs |
A narancs héját alaposan mossuk le, majd a narancsot vágjuk fél cm vastag karikákra.
A szeleteket tegyük egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi é...
|
|
|
|
|
|
|
|