Receptek |
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal |
A túrót szitán áttörjük (én csak villával szoktam szétnyomkodni).
25 dkg hideg vajat elforgácsolunk, és a sóval, a vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporra...
|
|
Jászsági legényavató |
A lisztet tojással, sóval, csipetnyi cukorral elkeverjük, annyi tejet és szódavizet keverünk hozzá, hogy könnyű palacsintatésztát kapjunk. Egy pici olajat öntün...
|
|
|
Puncsszelet |
A lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.
3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztez...
|
|
Fűszeres gulyás! |
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozom,, apróra vágom és 2 kanál zsíron megfonnyasztom.
Hozzáadom a kockára vágott sertéshúst, a nagy darabokra felvágott papr...
|
|
Anikó néni muffinja |
Először a folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a cukrot addig amíg el nem olvad. Aztán a sütőport, szódabikarbónát, majd 2 részl...
|
|
Krumplis pogácsa |
A lisztet tálba szitálom. Közepébe mélyedést alakítok ki, beleöntöm a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és kevés...
|
|
Frankfurti leves |
A kelkáposztát vékony szeletekre aprítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk.
Kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, belenyomjuk a fokhagymát is...
|
|
Bográcsos hallecsó |
Hatliteres bográcsban a zsiradékot felolvasztjuk. A felkarikázott vágott hagymát és zöldpaprikát állandó keverés közben megdinszteljük. Mikor már félig megf...
|
|
Sajtos-tejfölös házi lángos |
Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk kelni.
A lisztet beleszitáljuk egy...
|
|
Paradicsomos halas tészta |
A lisztet az olajon elkeverjük, erre öntjük rá a paradicsomkonzerveket. Kevergetés mellett megfűszerezzük ízlés szerint (én sót, picike pirospaprikát, kis édesí...
|
|
Sült csirkeszárny fűszeres mártással ! |
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A sót , borst, fokhagymaport összekeverem és ezzel dörzsölöm be a csirkeszárnyakat.
Berakom a sütőbe és kb: 45 perc alatt szép...
|
|
Erdélyi raguleves |
A csirkeaprólékot és a zöldségeket megtisztítom, a zöldségeket hosszába négyfelé vágom. Az aprólékot annyi vízbe teszem főni, hogy jól ellepje, hozzáadom a zöld...
|
|
Narancsos kalács |
A lisztet egy keverőtálba szitálom, majd a közepébe teszek egy evőkanál cukrot. Belemorzsolom az élesztőt és a langyos vizet. A közepét lazán megkeverem és 5 pe...
|
|
Tojáslikőr |
Az alkoholt a vaniliával érleljük pár napig.
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 40 dkg porcukorral. Lassan hozzáadjuk a 4 dl hideg tejet, majd lassan hozzáadjuk a...
|
|
Zöldséges ragu bográcsban. |
A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst. Várjuk meg, amíg kifehéredik a hús, majd öntsük fel borral, és annyi vízzel, hogy e...
|
|
Almás krémes ahogy én csinálom |
Az almát meghámozom,magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom.Egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm magas falú tepsi alját tele rakom egy sor almaszelettel ...
|
|
|
|
|
|
|
|