Belépés
Receptek
Gyümölcsök
A kristálycukrot, a zsírt, a tojássárgákat, szódabikarbónát és a tejet összekeverem és egy órát állni hagyom. Ezután hozzáadok 70 dkg lisztet. Az elkészült ...
Szegfűgombás sertéspörkölt
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és beletesszük a kockákra vág...
Busafilé kertész módra
A zöldségeket feldaraboljuk, összekeverjük a fűszerekkel, és olajjal kikent tűzálló edénybe simítjuk. Ráhelyezzük a busafiléket, az egészet leöntjük, egy nyer...
Áfonyás charlotte
Először megsütjük a piskótát Az egész tojásokat habosra keverjük a xilittel,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük a m...
Krumplileves halászlé ízzel
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd feltesszük bő, sós vízben főni. Amikor felforrt a víz, először elkever...
Bolánói rakottas
A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, ez levet fog engedni. Addig kevergetjük, míg elfő a leve. Hozzákeverjü...
Bácskai csirkemáj-pirított tarhonyával...
A tarhonyához a vizet felforraljuk. A hagymát nagyon apróra összevágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát és a tarhonyát. A tűzről levéve...
Túrós "morzsás" sütemény !
A tésztához a vajat, lisztet, kekszet, kakaót, fahéjat , tojást cukrot összegyúrom , majd 2 / 3 és 1 / 3 részre elosztom és folpackba csomagolom külön-külön, h...
Almás karamellás kocka!
A lisztet, szódabikarbónát, sütőport,fahéjat és a sót kikeverem. A puha vajat elkeverem a cukorral és a vaníliával. A tojásokat egyenként dolgozom bele, elkev...
Kozáksapka,hólabda
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a tojássárgáját.A cukroz ,a lisztet ,a sütőport és a kakaóport összekeverjük,...
Sajtos rudak
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórj...
Szedres millefeuille !
A leveles tésztát a deszkán kitekerem, s 7 cm -s kerek szaggatóval kiszaggatom a tésztát./ egy pohár is megteszi / A sütőt előmelegítem kb: 200 fokra A tallér...
Párizsi krém
A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverjük a kakaót . Majd amikor sima , ...
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé
A harcsafilére csepegtessük rá a citromlevet, majd sózzuk, ízlés szerint szórjuk meg a halfűszerkeverékkel és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek ...
Aszalt sárgabarackos túrógombóc!
A túrót, a darát, cukrot, citromhéját ,apró darabokra vágott sárgabarackot és a tojássárgát alaposan kikeverem.A hűtőbe rakom legalább 2-3 órára,de lehet tovább...
Borsóleves
Megtisztítjuk a répát és a zöldséget. A répát karikára, a zöldséget nagyobb darabokra szeleteljük. Az olajat picit felhevítjük, rárakjuk a répát és a...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.