Belépés
Receptek
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal
A túrót szitán áttörjük (én csak villával szoktam szétnyomkodni). 25 dkg hideg vajat elforgácsolunk, és a sóval, a vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporra...
Jászsági legényavató
A lisztet tojással, sóval, csipetnyi cukorral elkeverjük, annyi tejet és szódavizet keverünk hozzá, hogy könnyű palacsintatésztát kapjunk. Egy pici olajat öntün...
Puncsszelet
A lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztez...
Fűszeres gulyás!
Elkészítése: A vöröshagymát meghámozom,, apróra vágom és 2 kanál zsíron megfonnyasztom. Hozzáadom a kockára vágott sertéshúst, a nagy darabokra felvágott papr...
Anikó néni muffinja
Először a folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a cukrot addig amíg el nem olvad. Aztán a sütőport, szódabikarbónát, majd 2 részl...
Krumplis pogácsa
A lisztet tálba szitálom. Közepébe mélyedést alakítok ki, beleöntöm a meglangyosított tejet, majd a tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és kevés...
Frankfurti leves
A kelkáposztát vékony szeletekre aprítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. Kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, belenyomjuk a fokhagymát is...
Bográcsos hallecsó
Hatliteres bográcsban a zsiradékot felolvasztjuk. A felkarikázott vágott hagymát és zöldpaprikát állandó keverés közben megdinszteljük. Mikor már félig megf...
Sajtos-tejfölös házi lángos
Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk kelni. A lisztet beleszitáljuk egy...
Paradicsomos halas tészta
A lisztet az olajon elkeverjük, erre öntjük rá a paradicsomkonzerveket. Kevergetés mellett megfűszerezzük ízlés szerint (én sót, picike pirospaprikát, kis édesí...
Sült csirkeszárny fűszeres mártással !
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A sót , borst, fokhagymaport összekeverem és ezzel dörzsölöm be a csirkeszárnyakat. Berakom a sütőbe és kb: 45 perc alatt szép...
Erdélyi raguleves
A csirkeaprólékot és a zöldségeket megtisztítom, a zöldségeket hosszába négyfelé vágom. Az aprólékot annyi vízbe teszem főni, hogy jól ellepje, hozzáadom a zöld...
Narancsos kalács
A lisztet egy keverőtálba szitálom, majd a közepébe teszek egy evőkanál cukrot. Belemorzsolom az élesztőt és a langyos vizet. A közepét lazán megkeverem és 5 pe...
Tojáslikőr
Az alkoholt a vaniliával érleljük pár napig. A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 40 dkg porcukorral. Lassan hozzáadjuk a 4 dl hideg tejet, majd lassan hozzáadjuk a...
Zöldséges ragu bográcsban.
A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst. Várjuk meg, amíg kifehéredik a hús, majd öntsük fel borral, és annyi vízzel, hogy e...
Almás krémes ahogy én csinálom
Az almát meghámozom,magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom.Egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm magas falú tepsi alját tele rakom egy sor almaszelettel ...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.