Belépés
Receptek
Hamburger zsemle
A liszthez hozzáöntöm a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, az olajat, a sót, a tojást, a joghurtot vagy a tejfölt. Alaposan átgyúrom, dagasztom. ...
Francia csokoládékrém
Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét(legalább 80%-os legyen a kakaótartalom). Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd hú...
Márvány muffin.
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzá...
Házmester szelet
A sűrített tejet egy lábosban kicsit felmelegítjük, hogy folyékony legyen. Beleöntjük a créme fraich-t és a vaníliás cukrot, a diót, majd jól elkeverjük, és ki...
Újhagymaleves kecskesajttal, grillezett kenyérrel.
Az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, és vajon lepirítjuk, majd liszttel megszórjuk. Ezután engedjük fel a zöldségalaplével, és tejszínnel finomítjuk. Így...
Márton szelet.
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a mazsolát és a durvára vágott diót, mandulát, vagy mogyorót. Hozzáöntjük az olvasztott Ramát, könnyed...
Sajtos pogácsa
Az 50 dkg lisztet 25dkg vajjal elmorzsolok. A 2 dl tejfölt egy egész tojással összekeverek, sózom, az élesztőt 1,5 dl langyos tejben felfuttattom az egészet jó ...
Baconos pulykamell
Egy őzgerincformát kibélelünk baconszalonnákkal. A pulykahúst kockákra vágjuk. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a fűszereket...
Gluténmentes zöldborsó főzelék (vega)
Vegyünk elő egy pároló edényt. Az aljába öntsünk kb. 5 dl vizet, a tetejébe tegyük a megmosott, kifejtett borsót. Fedő alatt pároljuk meg puhára a borsót. ...
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a megtisztított, megpörkölt csirkeszárnyakat egyenként alaposan megkenjük vele, majd ráöntjük a maradékot. Pár órá...
Petrezselymes csiperkegomba.
Először elkészítjük a petrezselymes öntet alapját: 2 gerezd fokhagymát megpucolunk és felaprítunk. A petrezselymet megmossuk, lerázogatjuk, a leveleit letépke...
Bográcsgulyás
1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsí...
Töltött kókuszkocka
1. Egy lábasban a cukrot, a mézet, a margarint és tojást összemelegítem, miközben habosra keverem. A tűzről levéve hozzákeverem a sütőporos lisztet és a tejet. ...
joghurtos-sós kifli
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiemelünk,kézzel még elfelezzük,kinyújtjuk pizza fomára és méretre, mindkettőt. Egyik l...
Farsangi fánk...
Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben a porcukrot és a tojássárgáját jól kikeverjük, hogy könnyű, habszerű massz...
Sajtos leveles pogácsa
Lereszelem a sajtot apró lyukú reszelőn. Hozzáadom a lisztet a lágy vajat. Kevés tejszínnel fellágyítom, ( hígabb körözött állaga legyen) sózom borsózom. A sz...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.