Belépés
Receptek
Céklalé
A céklákat puhára párolom és a fűszerekkel együtt, összeturmixolom. Jéggel fogyasztva, kitűnő nyári ital....
Repülő Csöröge
A margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, lefóliázva 1/2 órára hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen tég...
Zöldséges-sonkás aszpik
Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint.Habverővel jól keverjük el A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.Üvegedénybe,vagy egyé...
Rösti cordon bleu...
Elkészítés: A burgonyát megmosunk, meghámozunk és almareszelőn lereszelünk. 3 tojást felverünk, a reszelt burgonyával alaposan összekeverjük, megsózzuk, megbor...
Farsangi fánk...
Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben a porcukrot és a tojássárgáját jól kikeverjük, hogy könnyű, habszerű massz...
Diótorta
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verem, a vége felé, apránként a porcukrot is hozzá adom. Ezután óvatosan, egyenként a tojások sárgáját (8 db), majd a l...
Fűszeres sütőtök leves pirított baconnal és tökmaggal
A sütőtököt vágd fel kis darabokra és forró sütőben süsd puhára, ez kb. 1-1,5 óra. Egy fazékban olvaszd meg a zsírt, kevergetve fonnyaszd meg az apróra vágott...
Pásztorsajt !
A gombát tisztítás után vékonyan felszeletelem, s forró olajban 2- 3 percig pirítom.A sajtot 8 egyforma darabra vágom fel. A sajt felére teszem a sonka szelete...
Csokis pöfeteg
1. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és egy kicsit hűtjük. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is. 3. A lisztet összekeverjü...
Rakott palacsinta
A tésztához adom a lisztet, tojást, sót, tejet, szódát és simává keverem, majd palacsintasütőben megsütöm a palacsintákat. Az első lapra, tejföllel elkevert kak...
Legényfogó leves
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott z...
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével, és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés ...
Narancsdzsem...
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálkásra összevagdaljuk. A fehér bundá...
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából
1 dl langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam. 10 perc pihentetés után könnyedén, de alaposan megdagasztottam ...
Marhahús kapormártással és knédlivel !
A hús teszem fel elsőnek , a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább. Mindkét oldalán megpiritom a húst, majd hozzáadom ...
Fűszeres narancs
A narancs héját alaposan mossuk le, majd a narancsot vágjuk fél cm vastag karikákra. A szeleteket tegyük egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi é...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.