Belépés
Receptek
Palacsinta porcukorral
A tojásokat elkeverem a porcukorral, egy kevés sóval, a liszttel és a tejjel. Ha szükséges, annyi szódavizet adok hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomó...
Barack befőtt
A nem egészen érett barackot meghámozom, félbevágom és citromos vízbe teszem. Ebben a citromos vízben, egy kissé átfőzöm, majd hideg vízben lehűtöm. A lehűtött ...
Csokis mousse
1. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk 45 C-ra, majd tegyük bele a felkockázott vajat, és olvasszuk fel benne. Ügyeljünk, hogy a keverék hőmérséklete ne emelke...
Tócsni másképp
A burgonyát összekeverjük a sajttal,majd a tojással és a fűszerekkel és kanállal belehalmozzuk a kivajazott muffinformába. 180 fokos sütőben 10 -15 perc alatt k...
Paradicsomsaláta
A hagymát vékony karikákra vágjuk, sózzuk, cukrozzuk. A paradicsomot ízlés szerinti darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához az ecettel és az olajjal. Miután al...
Májgaluskaleves
A húsos csontot alaposan megmossuk. Hideg vízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük. Ha már nem habzik tovább, akkor megs...
Hókifli
-A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd csipet sóval, tejfellel összegyúrjuk. -3 részre osztjuk, kis cipókat formázunk, letakarva 15 percig pihentetjük. -...
Almás zserbó.
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, ...
Fehércsokis-étcsokis szelet
1. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat a cukrokkal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, ma...
Gombuca
A lisztből, sóból és tojásból víz hozzáadásával formázható keménységű tésztát gyúrunk. A tésztából egres nagyságú darabkákat tépünk, amiket enyhén sós, forrásba...
Töltike-
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és petrezselymet. A fűszerekkel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk. Kö...
Tonhalas masnitészta mozzarellával!
A masni tésztát enyhén sós vízben kifőzöm , utána pedig leszűröm és félre teszem. A konzerv tonhalat lecsöpögtetem és egy tálban összekeverem a lecsöpögtetett ...
Bundás alma
A meghámozott, magházától megszabadított almákat, fél centis szeletekre vágom. Sűrű palacsintatésztát készítek a lisztből, tejből, tojásból, pici sóval. Ebbe fo...
Francia mákos krémes szelet
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra kavarjuk az első, több cukorral, vízzel, olajja...
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
Az olívaolajat egy nagyméretű ragus serpenyőben sercenésig melegítjük. Belerakjuk a 3 fej vastag karikára vágott vöröshagymát, ropogós-üvegesre pirítjuk. A fil...
Sáfrányos-rókagombás rizottó.
Az újhagymát felkarikázzuk. A vaj 2/3-ad részében egy csipet sóval lepirítjuk. Hozzáadjuk az átválogatott, megmosott rizst, amit aztán üvegesre pirítunk. Hozz...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.