Belépés
Receptek
Almás dunahullám sütemény !
A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot összekeverem , s hozzáadom a tojást,lisztet,s a kekszmorzsát is, kigyúrom alaposan. Ketté osztom a tésztát és az egyikb...
Mojito-koktél
Egy koktélos pohár aljában szétnyomkodjuk a mentalevelet. A rumot, a citromlét és a cukorszirupot shakerben erősen összerázzuk, s ezt is a koktélos pohárb...
Habkönnyű sóskifli
1.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 2.Egy részt kiveszünk és elfelezünk,...
Szűzpecsenye.
Mossuk meg és tisztítsuk meg a húst, majd dörzsöljük be az összemorzsolt Fokhagymás Ízbombával. Pirítsuk meg a húst 2 kanál olajon. Tegyük félre a húst és ö...
Bostoni pulykamell
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és kevés sóval bedörzsöljük. Rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és tűzálló tálba egymás mellé tesszük úgy, hogy 4 adag l...
Frankfurti leves
A kelkáposztát vékony szeletekre felvágjuk, és a kevés olajon megpirított hagymára szórjuk. Hozzáadunk felkarikázott sárgarépát, és felöntjük 1-1,5 l cson...
Jénaiban sült csirkeszárny
Egy régebbi, hagyományos módszerrel is süthetünk úgy csirkeszárnyat, mintha a grillben készülne. Csupán fedeles, kétrészes hőálló tál szükséges hozzá. A b...
Bádeni őzgerinc.
Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s közép meleg ...
Lazacleves
A krumplit mossuk meg és vágjuk apró kockára. Szeleteljük fel a répát és a hagymát, majd vágjuk fel nagy kockára a hal húsát is. A hagymát pároljuk meg vajon, a...
Oldalas mézes-mustáros pácban
Forraljunk fel vizet sóval, egész borssal és babérlevéllel. Ebben az alaplében főzzük puhára az oldalast (kb. 1 órát). Csepegtessük le, vágjuk kisebb darabokra ...
Zellerkrémleves kolbász chipssel
A zellert ,sárgarépát meghámozzuk,felkockázzuk.Kis vajon megpirítjuk,majd kb.1 liter vízzel felöntjük.A lébe beletesszük a Maggi leveskockát és addig főzzük míg...
Francia hagymaleves ( Soupe á l'oignon gratiné )
1. A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük. 2. Mérjük k...
Magyaros gombócleves
A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfutt...
Croissant
Az élesztőt felfuttatom a cukros teben. A lisztet keverőedénybe teszem, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, beleütöm a tojást, hozzáadok egy evőkanál puha margar...
Sült Busa prémium kategória
A megtisztított halnak a fejét, és farkát levágom. (A fejet farkat elteszem hallé alapba).A halat hosszába, a gerinc mentén elfelezem. . A halat éles késsel 3-...
Kávés rolád piskótából
Tészta A piskótához szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A tojássárgáját a cukorral keverjük el, míg a fehérjét kemény habbá verjük (akkor jó a hab, h...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2023 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.