Belépés
Receptek
Tarhonya, a magyaros aprótészta
A tarhonyatésztát liszt, só, víz és tojás alkotja, ugyanúgy, mint a csipetkét. Az eredeti szegedi tarhonya fél kiló liszt, egy tojás, só és víz hozzáadásával ké...
Sajtos-tejfölös házi lángos
Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk kelni. A lisztet beleszitáljuk egy...
Rizses csoki
Egy nagyobb tálba teszünk,1dl vizet,3 evőkanál kakaóport,5 evőkanál cukrot,1 rama margarint elkockázva,1csomag vaníliás cukrot,1 evőkanál zselatint. Addig főzz...
Amerikai krémes csoda
Most ne lepődj meg, de tényleg úgy kell a tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütni,(,a tepsi aljára sütőpapírt teszünk,) hogy abban nincs liszt. Ha kész a pis...
Hókifli
A lisztet szétmorzsolom a margarinnal, utána belerakjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, majd 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük. A tölteléket előkészíte...
Szilvás-habos sütemény !
A vajat és a cukrot habosra kikeverem, a felvert tojássárgát fokozatosan keverem bele, Most adom hozzá a lisztet, sütőpor, s a citromlét , reszelt citromhéját ...
Vörösboros resztelt csirkemáj...
Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, maj...
Baileyses tiramisu
Egy tortaforma alját kirakjuk a babapiskótával, majd ráöntjük a 3 kanál likőrrel összekevert kávét. Egy tálban összekeverjük a tojást a cukorral, a mascarponéva...
Tejszínes gesztenyetorta
Kakaós piskótát sütünk tortaformában. Ha kihűlt megkenjük a krémmel: gesztenyemassza és tejszínhab. A díszítéshez a fantáziánkat használhatjuk. ...
Töltött pizza
A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a...
Puncsos keksz szelet
A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek. cukorral felfőzzük. A margarint ízlés szerinti cukorral /én kb. 15dkg tettem bele, nem szeretjük ha nagyon csömör/ habosra ...
Töltött paprika
Fél kiló darált húst összekeverek egy tojással, 15 deka nyers rizzsel, egy kis fej apróra vágott hagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, esetleg némi apróra vá...
Gombafasírt – melegen és hidegen
A laskát megtisztítottam, és egészen apróra kockáztam (kb. fél cm). A hagymát finomra aprítottam. A vargánya eleve kockázva került a mélyhűtőbe, de ha friss aka...
GOMBÁVAL TÖLTÖTT BURGONYAFALATOK!
A burgonyát közepes nagyságúra felvágom és sós vízben puhára fözöm.A vizet leszűröm róla és áttöröm.Még melegen hozzákeverem a lisztet, szerecsendiót, ha kell m...
Citromhab
A zselatint beáztatjuk a vízbe,majd takarékon felolvasztjuk,figyelve,hogy véletlenül se forrjon.Éppen ,hogy csak langyos lehet.A citromok héját lereszeljük,levü...
Avokádókrém
Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kiemeljük, a gyümölcs belsejét kikaparjuk. Citromlével meglocsoljuk, rúdmixerrel pépesítjük, szükség esetén a tejföllel la...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.