Belépés
Receptek
Citromos kifli
A hozzávalókból,a szokásos módon kelt tésztát készítünk,kelesztés után kinyújtjuk és kifliket sodrunk belőle.A kifliket lekvárral,mákkal ,vagy diós töltelékkel ...
Mákos rétes ,kicsit másképp.
A mákot daráljuk le, és keverjük össze kevés porcukorra. A tejet ízesítsük citromhéjjal, forraljuk fel és tegyük bele a mákot, majd állandó keverés mellett ad...
Rakott karfiol
A rizst megpároljuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. Sós, forró vízben megfőzzük, de vigyázzunk; csak puha legyen, ne essen szét. Amik...
Scsí leves Barátom kedvence
A húsból és a zöldségből a liter vízzel húslevest főzünk. A karikára vágott hagymát és a finomra gyalult fejes káposztát vagy savanyú káposztát a vajban megpáro...
Szőlős muffin.
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal egy tálban összekeverjük, és egy másik edényben külön a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra...
Pataki tálban sült sertéskaraj
A karajt felszeletelem a csont mentén. A szeletek között sózok, zsályával és rozmaringgal hintek, majd egy szelet almát és egy szelet hagymát dugok a résekbe. ...
Hagyma krémleves snidlinggel
A karikára vágott hagymát megdinszteljük, majd amikor már kicsit barnul a hagyma, megszórjuk liszttel és felöntjük vízzel. Beízesítjük, borssal, sóval, leveskoc...
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
A golyókhoz összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kis diónyi golyókat formázunk belőle, amit kikent és lisztezett nagy méretű gáztepsibe rakunk sorba, egymástól k...
Zsírégető Áfonyás Álom
Az áfonyát és a tejet mixeljük össze, öntsük pohárba, majd adjuk hozzá a lenmagolajat. A tetejét szórjuk meg pár szem áfonyával és tegyünk rá mentelevelet....
Saslik
1 liter vízben felrakom főzni a szeletekre vágott 2 fej hagymát, babérlevelet, ecetet, fokhagymát, fűszerkeverékeket, sót, borsot. Ha felforrt, leveszem,és hűtö...
Bigos !
A káposztát felszeletelem nem túl vékonyra és felteszem főni, babért és sót és borst teszek mellé. Kb:30-40 percnyi főzés elég neki, leszűröm . Közben a kolbá...
Lencseleves !
A lencsét beáztatom az este, másnap főzöm meg. A szalonnát kis kockákra vágom fel és egy lábasban kisütöm,arra teszem rá a felkockázott hagymát is.Együtt pirít...
6 LAPOS
Én így tanultam a Kerimamámtól: 6 LAPOS 50 dkg lisztet, 10 dkg zsírt összemorzsolunk 15 dkg porcukorral, 1 sütőporral és 1 egész tojást adunk hozzá, majd ös...
Bálint szelet
A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el,csak itt a dió utoljára kerül bele.Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon, kb 15 percig.Amíg sűl elkészít...
Galuska
A lisztet a tojással, sóval, szerecsendióval össze keverjük majd galuska szaggatón keresztül forró vízbe szaggatjuk 3-4 perc forrás után leszűrjük és forrón kö...
Jénaiban sült csirkeszárny
Egy régebbi, hagyományos módszerrel is süthetünk úgy csirkeszárnyat, mintha a grillben készülne. Csupán fedeles, kétrészes hőálló tál szükséges hozzá. A b...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.