Belépés
Receptek
Kakukkfüves tepsis csirke.
A csirkecombokat sózom, borsozom, majd egy tepsiben elhelyezem egymástól távol. A köztes helyekre 4 részbe vágott lilahagymát, krumpliszeleteket és héjában hagy...
Házi kenőmájas
Előző este tejbe beáztatjuk a májat. Másnap kb 2 evőkanál olajon puhára sütjük. Közben a hagymákat üvegesre pároljuk majd fűszerezzük ízlés szerint.2 db zsemlét...
Sörös gulyás
Egy lábasban/magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és kb. 3 percig...
Cigánypecsenye.
A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalon...
Kaszinótojás
Elkészítés menete: Az első és legfontosabb teendőd a tojásfőzés. Keress egy megfelelő méretű lábast, amiben kényelmesen elférnek majd a tojások. és egymástól...
Gesztenyés rolád...
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Süt...
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá ve...
Bográcsgulyás
1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsí...
Rakott padlizsán.
A padlizsánt mossuk meg, és 12 szeletre vágjuk. Grillserpenyőben, olíva olajon grillezzük meg minden oldalukat, közben enyhén sózzuk, tört színes borssal íze...
Bounty szelet
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk.2 lapra nyújtjuk. Az egyiket kikent, liszteze...
Babos pacalpörkölt
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Sóval, egész borssal, citroml...
Szabolcsi almás máktorta
Először az almás tölteléket készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megpucolt és lereszelt almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt ...
Pdlizsánkrém
A megmosott, meghámozott padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és egy főzőedényben a vágott vöröshagymával együtt margarinon, fedő alatt puhára pároljuk. A felpu...
Fonott kalács
A liszthez hozzáadjuk a 2 tojást, sót, cukrot (egy keveset hagyjunk a kovászhoz). Egy másik edénybe kovászt készítünk, élesztőből, cukorból, tejből és egy kevés...
Szűzpecsenye-nyárson.
A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, és egy kevés mustárt kenünk rá. A szalonnát felkockázzuk. Felváltva grillnyársra húzzuk ...
Sült csirke fokhagymamártással
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat közepes lángon. Süssük a kissé kiklopfolt hús mindkét oldalát szép barnás-pirosra, majd szedjük ki egy tányérra. A ...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.