Belépés
Receptek
Káposztás bableves csülökkel
A babot és a csülköt előző este beáztatjuk. Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, é...
Virslis burgonyasaláta...
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vág...
Mézes "kagylók "
Egy tálban összekeverem a mézet, a cukrot, a sót, vaníliás cukrot és a margarint és felteszem a tűzre melegedni. Addig melegítem míg felolvad a vaj és a méz is...
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk. A tejjel felöntjük és lassú tűzön főz...
Rebarbarás csiga streusel-lel
Először a kelt tésztát gyúrom ki, összekeverem alaposan és utána lefedem és 1 órát pihentetem, kelesztem. A töltelékhez 1 tojássárgát elkeverem a tejszínnel,a ...
Tojással töltött csirkemell
A csirkemellfiléket késsel szétnyitjuk, szeletté klopfoljuk, megkenjük mustárral, ráfektetünk 1-1 szelet gépsonkát és 1-1 megtisztított főtt tojást. Úgy hajtjuk...
Tojáslikőrös máktorta.
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Minden tojást kb. fél percig keverü...
Bögrés mákos
A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe öntjük. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül. Félbe szok...
diétás túró torta
Az élesztőt a lisztbe morzsolom, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok az összes hozzávalóból, majd hűtőbe teszem. Közben elkészítem a tölteléket: a túrót 4 tojáss...
Lecsós csirkecomb
1. A hagymát szeletekre vágom, olajon megpirítom, rárakom az apróbb darabokra vágott filézett csirkecombot, kicsit átpirítom, sózom, pirospaprikázom. 2. Az öss...
Tejszínes pogácsa
A 3 cl tejben, az élesztőt felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom és 5 órára a hűtőbe teszem. A hűtőben töltött idő rövidebb nem lehet, de ho...
Pataki tálban sült nyúl zöldségekkel
A Pataki-tálat 24 órára, de legalább 1 teljes éjszakára beáztatom hideg vízben, úgy hogy teljesen ellepje. A nyúl belsőségeit eltávolítom. A nyulat jól megmosom...
Rozmaringos birsalma puncs---
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, ho...
Cukkinis lepény (pizza)
Tésztát, ha megkelt kinyújtjuk egy nagyobb tepsi nagyságúra és megkenjük olajjal. Megböködjük villával, hogy ne púposodjon fel. Egyenletesen rárakjuk a cukkini...
Kakaós csiga
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverem és felfuttatom. Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolok. A tészát tégla...
Töltött gombafejek-kirántva-
A gombákat megmossuk, szárát levágjuk, apróra daraboljuk, éppúgy, mint a hagymát, s a vajban együtt megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomko...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.