Belépés
Receptek
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst fe...
Bud Spencer kedvence
Kockára vágott szalonnát zsíron megpirítjuk. Beletesszük a karikára vágott vöröshagymát és üvegesre sütjük. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt és a zúzott fokh...
Csicseriborsó fasírt
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amiko...
Sáfrányos,citromos csirkenyárs !
A csirkemellet hosszában vékony csíkokra vágom fel,ezután megsózom és borsozom. Egy kis tálban összekeverem az olajat, sáfrányt s a citromlét. A húst beletesz...
Francia mákos krémes
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk,majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra kavarjuk az első,több cukorral,vízzel, olajjal és a...
Egyszerű túrós pogácsa
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, pogácsaszaggatóval szaggatjuk, késsel rácsozzuk. A tetejét megkenjük a tojássá...
Morgós csúcs
1.A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristályc...
Az eredeti Bohém csemege.
1. A csokoládét a piskótához finomra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral, valamint a liszttel. 2. A tojásfehérjét a cukorral borotvah...
Gombás szűzpecsenye vörösborral
A vöröshagymát zsírban megdinszteljük, hozzáteszünk 2 gerezd, összevágott fokhagymát, majd a szeletelt gombát, törött borsot és sót is. Végül felöntjük vörösbor...
Barackos túrótorta-sütés nélkül-
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a tortaformába nyomkodjuk, majd hűtöbe rakjuk, míg megdermed. A tejszínhabport ferverjük, majd belekeverjük a túrót, ...
Töltött kacsasült...
Lereszeljük a káposztát és a nyers birsalmát. Kis sóval, cukorral megpároljuk, és néhány csepp almaecettel ízesítjük. Ha kész, lecsepegtetjük, és a sóval és...
Aszaltszilvás csirkemell
A csirkemelleket kicsontozzuk úgy, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket kiklopfoljuk, vigyázzunk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthet...
Isteni eledel
A szeletelt mell filét tócsi bundában kell kisütni.(tócsihoz:lereszeljük a nyers krumplit,keverünk hozzá 1 tojást,sót, borsot,tejfölt vagy kefirt,reszelt fokha...
Ordás szelet
A langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.Majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk Két részre osztjuk,majd egyenként kinyújtjuk.Ezután elkészítjük...
Töltött alma !
Az almamagházát kivájom , annak a helyére teszek pár szem diót, mazsolát,szilvát. Egy kis darabka vajat rakok mindegyik tetejére és 170 fokos sütőben 15-20 per...
Epertorta
A lisztet átszitáljuk és megsózzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a feldarabolt Ramát, a tejfölt és a fehérbort. A hozzávalókat kemény tésztává gyúrjuk, de ...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.