Receptek |
Almás dunahullám sütemény ! |
A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot összekeverem , s hozzáadom a tojást,lisztet,s a kekszmorzsát is, kigyúrom alaposan.
Ketté osztom a tésztát és az egyikb...
|
|
Mojito-koktél |
Egy koktélos pohár aljában szétnyomkodjuk a mentalevelet. A rumot, a citromlét és a cukorszirupot shakerben erősen összerázzuk, s ezt is a koktélos pohárb...
|
|
|
Habkönnyű sóskifli |
1.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
2.Egy részt kiveszünk és elfelezünk,...
|
|
Szűzpecsenye. |
Mossuk meg és tisztítsuk meg a húst, majd dörzsöljük be az összemorzsolt Fokhagymás Ízbombával.
Pirítsuk meg a húst 2 kanál olajon.
Tegyük félre a húst és ö...
|
|
Bostoni pulykamell |
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és kevés sóval bedörzsöljük. Rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és tűzálló tálba egymás mellé tesszük úgy, hogy 4 adag l...
|
|
Frankfurti leves |
A kelkáposztát vékony szeletekre felvágjuk, és a kevés olajon megpirított hagymára szórjuk. Hozzáadunk felkarikázott sárgarépát, és felöntjük 1-1,5 l cson...
|
|
Jénaiban sült csirkeszárny |
Egy régebbi, hagyományos módszerrel is süthetünk úgy csirkeszárnyat, mintha a grillben készülne.
Csupán fedeles, kétrészes hőálló tál szükséges hozzá. A
b...
|
|
Bádeni őzgerinc. |
Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s közép meleg ...
|
|
Lazacleves |
A krumplit mossuk meg és vágjuk apró kockára. Szeleteljük fel a répát és a hagymát, majd vágjuk fel nagy kockára a hal húsát is. A hagymát pároljuk meg vajon, a...
|
|
Oldalas mézes-mustáros pácban |
Forraljunk fel vizet sóval, egész borssal és babérlevéllel. Ebben az alaplében főzzük puhára az oldalast (kb. 1 órát). Csepegtessük le, vágjuk kisebb darabokra ...
|
|
Zellerkrémleves kolbász chipssel |
A zellert ,sárgarépát meghámozzuk,felkockázzuk.Kis vajon megpirítjuk,majd kb.1 liter vízzel felöntjük.A lébe beletesszük a Maggi leveskockát és addig főzzük míg...
|
|
|
Magyaros gombócleves |
A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfutt...
|
|
Croissant |
Az élesztőt felfuttatom a cukros teben. A lisztet keverőedénybe teszem, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, beleütöm a tojást, hozzáadok egy evőkanál puha margar...
|
|
Sült Busa prémium kategória |
A megtisztított halnak a fejét, és farkát levágom. (A fejet farkat elteszem hallé alapba).A halat hosszába, a gerinc mentén elfelezem. .
A halat éles késsel 3-...
|
|
Kávés rolád piskótából |
Tészta
A piskótához szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől.
A tojássárgáját a cukorral keverjük el, míg a fehérjét kemény habbá verjük (akkor jó a hab, h...
|
|
|
|
|
|
|
|