Belépés
Receptek
Mákos Guba
A kifliket ujjnyi karikákra vágjuk megszárítjuk és édes tejjel leforázzuk. Ha megszívják magukat a fölösleges tejet leöntjük róluk és a tésztát a forró olajban ...
Habos almás-mákos tészta
Először az almás réteget készítjük el,amihez az almát lereszeljük és a mézzel,citromlével és fahéjjal, közepes lángon,néha átkeverve megpároljuk.Akkor jó,ha a l...
Vörösboros marhapörkölt
A húst, közepes kockákra vágom. Szétnyomom a fokhagymát és kevés olajon megpirítom a vöröshagymával. A lecsepegtetett húst beledobom, megsózom és fehéredésig sü...
Bakonyi sertésszelet
A jól kivert szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron majdnem puhára sütjük. Ezután a szeleteket kivesszük és a hússütő zsírban finomra ...
Magvas krumplifánk
Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl langyos vízben, keverjük el a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel. A magvakat durván ...
Burgonyás cukkinis egytál !
A burgonyát héjában megfőzöm félig, majd közepes vastag szeletekre felvágom. a cukkinit kb: 1 cm - s szeletekre vágom, a bacont is 3-5 cm s vágom fel. a cukki...
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságátó...
Karamellás pite
A sütőporos lisztből,cukorból,margarinból,tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk.Négy egyforma cipóra osztjuk,és 30 percig pihentetjük hideg helyen.A cipókat e...
Citromos keksz
A hozzávalókat összegyúrjuk és 1,5 órára hűtőszekrénybe tesszük.Gyúródeszkán kb.5-6 mm vastagra nyújtjuk tetejét megkenjük a felvert tojás sárgával és megszórju...
Tejfölös káposztaleves
A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy fazékba...
Kakaós minitorták mascarponéval
A piskótához 4 tojás sárgáját cukrot olajat meleg vizet összekeverjük.A lisztet ,a sütőport ,a szódabikarbónát eg másik tálban összekeverjük,majd a tojásos cuko...
Füstölt csülök-almával-tormával-
A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd hideg, sós vízben feltesszük főni, fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közel...
Csirkemell felvágott
Aprítóban a póréhagyma kivételével összedolgozom, ha kész akkor belekeverem a karikázott pórét is. sütőpapírba csomagolom, aztán 2 réteg alufóliába s 1 órán át ...
Sertéskocsonya
A kocsonyahúst mossuk meg. Ha szőrös, gázlángon perzseljük le, vagy borotváljuk meg. Főzhetjük kuktafazékban, vagy egyszerű fazékban. Ha kuktában főzzük, akkor ...
Császármorzsa meggyel (smarni)
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A lisztet, a tojássárgáját, a tejet sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a rumot simára keverjük, majd félórát pihenni hagy...
Busafilé kertész módra
A zöldségeket feldaraboljuk, összekeverjük a fűszerekkel, és olajjal kikent tűzálló edénybe simítjuk. Ráhelyezzük a busafiléket, az egészet leöntjük, egy nyer...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.