Belépés
Receptek
Szedres millefeuille !
A leveles tésztát a deszkán kitekerem, s 7 cm -s kerek szaggatóval kiszaggatom a tésztát./ egy pohár is megteszi / A sütőt előmelegítem kb: 200 fokra A tallér...
Macskaszem
Összegyúrjuk és 3 cipót formázunk belőle. Kicsit kelni hagyjuk, majd egyenként vékony téglalapba nyújtjuk és megkenjük lekvárral. Hosszabb szélére meggyet soro...
Kakaspörkölt
A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórom a paprikát. Beleteszem a tisztított, feldarabolt kakast, valamint az alaposan megtisztít...
Citromos túrós szelet
lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csoma...
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak
A póréhagymát és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. Felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karal...
Kéksajtos baconos csirkemell !
A csirkemellből szép vékony szeleteket vágok, ráfektetem egy sonka vagy bacon szeletre. A húsok tetejét megkenem pestoval,a baconnel szorosan feltekerem , maj...
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
A húst vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk és a zsírban megpirítjuk. Beletesszük a lisztet, majd pár percig tovább pirítjuk. Beletess...
GOMBA TEJFÖLÖS MÁRTÁSBAN
Az egészen apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, megsózzuk, és zsírjára sütjük, közben néhányszor m...
Sonkás spárga-sajttal sütve-
A friss spárgát megtisztítjuk, cukorral és sóval ízesített vízben megfőzzük. Leszűrjük. A füstölt sonkát 8 szeletre vágjuk. A spárgákat elosztjuk rajtuk, ...
Rákóczi túrós
A tésztához a lisztet a sütőporral és 10 dkg cukorral jól elkeverjük, a 20 dkg margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 4 tojás sárgáját (a fehérjéket félrerakju...
Tiramisu
A piskótát beáztatom a rumos kávéba A két cs. pudingot elkészítem a 8 dl tejjel és a 4 evőkanál cukorral utána hagyom kihűlni és a tejszín habbá verése után h...
Kukoricás rakott csirkemell
A felkockázott csirkemellfilét némi sóval ,borssal fokhagymával fűszerezve összekeverjük a kukoricával a picire vágott metélőhagymával és a reszelt sajttal Az ...
Rozmaringos birsalma puncs---
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, ho...
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
A tojásból és a lereszelt krumpliból a sóval és a liszttel nokedli keménységű tésztát készítek. Ugyanúgy forró vízbe szaggatom, mint a nokedlit. Míg fő, a...
Kossuth kocka
A puha (szoba meleg) margarint nagy tálban habosra keverjük,majd a porcukorral tovább habosítjuk. Először a durvára tört (vágott ) mandulát,azután a tojások sár...
Hortobágyi slambuc bográcsban
A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk. Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban i...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.