Belépés
Receptek
Gazdag zöldségleves
A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Pirítsuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a zöldborsót, pár percig kevergessük, és engedjük fel a v...
Sertéstokány-belsőségekkel-
A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra ...
Sütőtökkrémes piskóta...
A tojások sárgáját a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vajat, és sűrűre verjük, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. Végül óvatosan bele...
Tojással töltött csirkemell
A csirkemellfiléket késsel szétnyitjuk, szeletté klopfoljuk, megkenjük mustárral, ráfektetünk 1-1 szelet gépsonkát és 1-1 megtisztított főtt tojást. Úgy hajtjuk...
Gyümölcstorta
A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozom, a gyümölcstorta formát kivajazom, kilisztezem. A tésztát beleöntöm a formába és megsütöm. Sütés után, óvatosan ki...
Körtés kókuszos tortácska
A tésztát kiterítem és 10 cm átmérőjű korongokat szaggatok ki belőle. Nagyobb muffin formákat kibélelem vele, eligazítom benne. Most a tölteléket keverem ki:a ...
Unicum-torta
Verjük fel a vajat a tojássárgájával és a cukormázzal míg habos lesz. Adjuk hozzá az Unicumot, az olvasztott csokoládét, a mandulát és a kenyérmorzsát. A fehé...
Gesztenyés tekercs
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét egy csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.A sárgához adunk 5 ek. cukrot és fehéredésig verjük A fehérjét hozzáadjuk...
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
Két külön tálban összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Egyikben a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot, a másikban a tojást, a joghurtot, az...
Lencsés rizs, sült hagymával
A lencsét megtisztítjuk és fél órára meleg vízbe beáztatjuk. Forrásban levő sós vízbe tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a babérleveleket. Takaréklángon 20-25 perci...
Húsvéti vendégváró
Töltött bagettek 2 bagettnek levágjuk a végét, egy fakanál segítségével kikaparjuk a belsejüket, majd elkészítjük a krémet. Kétfélét szoktam készíteni, tojásos...
Hamburger zsemle
A liszthez hozzáöntöm a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, az olajat, a sót, a tojást, a joghurtot vagy a tejfölt. Alaposan átgyúrom, dagasztom. ...
Akácvirág-ital
Az akácvirág-üdítő majdnem úgy készül, mint a bodzából készült változat. Akácból azonban sokkal könnyebb nagyobb mennyiséget szedni, mint bodzából, éppen ezért ...
Tarhonya, a magyaros aprótészta
A tarhonyatésztát liszt, só, víz és tojás alkotja, ugyanúgy, mint a csipetkét. Az eredeti szegedi tarhonya fél kiló liszt, egy tojás, só és víz hozzáadásával ké...
Patiszonfasírt dödöllével
Fasírt: Anyagokat összekeverjük. Evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (v...
joghurtos fánk
A tojásokat beleütjük egy tálba. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumot, joghurtokat, vaníliás cukrot. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.Jól összegyúrjuk, majd fo...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.