Receptek |
Sárga túró |
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra. A tejet forrald fel, majd a tojásos masszát állandó kevergetés mellett adagold hozzá. Ad...
|
|
Leveles tepertőspogácsa |
A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.Belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a meglangyosított kefirt és joghurtot,valamint a két tojást. Összegyúrjuk.Ha kell még ad...
|
|
|
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA |
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk.
A tejjel felöntjük és lassú tűzön főz...
|
|
Tarhonya, a magyaros aprótészta |
A tarhonyatésztát liszt, só, víz és tojás alkotja, ugyanúgy, mint a csipetkét. Az eredeti szegedi tarhonya fél kiló liszt, egy tojás, só és víz hozzáadásával ké...
|
|
Csirkemell baconben |
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és...
|
|
Burgonyás-sárgarépás tócsni |
A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk,majd egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le.Mindkettőt tegyük egy tálba,keverjük össze a liszttel és a tojásokkal ízesít...
|
|
Ír szódakenyér |
A kétféle lisztet, a szódabikarbonát és a sót egy tálban jól
összekeverjük.
Közben a sütőt 200°-ra előmelegítjük.
A lisztkupac közepén csinálunk egy kis mély...
|
|
Rántott patisszon... |
A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kissé besózzuk. Negyed óra elteltével leitatjuk a levét.
Ez...
|
|
Ricottás fűszeres töltött cukkíni ! |
A sütőt előmelegítem 210 fokra.
A cukkini két végét levágom ,utána félbe vágom,majd a belsejét kivájom.
A zöldségeket felaprítom összekeverem,a fűszereket ric...
|
|
Zöldbab főzelék hagymával |
Kevés olajon, megpároljuk a mirelit, vagy friss, aprított zöldbabot. Teszünk alá egy szirom vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát és apróra vágott petrezsely...
|
|
Margit szelet |
A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, 3 felé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével kisütjük szép sárgára.
A krémhez a tejet a liszttel krémmé főzzük,...
|
|
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel |
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró...
|
|
Frankfurti leves gazdagon |
A virsli héját lehúzom és vékonyan felszeletelem.A füstölt tarját ujjnyi vastagságúra szeletelem és apró kockákra vágom A kelkáposztát félbe vágom aztán vékony ...
|
|
A tökéletes rántott sajt |
A trappista sajtot óvatosan, egy vékony kés segítségével szeleteld fel nagyjából 3-4 mm-es csíkokra. A tejet öntsd egy tálba, és forgasd bele a sajtszeleteket, ...
|
|
Isteni eledel |
A szeletelt mell filét tócsi bundában kell kisütni.(tócsihoz:lereszeljük a nyers krumplit,keverünk hozzá 1 tojást,sót, borsot,tejfölt vagy kefirt,reszelt fokha...
|
|
Tejszínes spenót mazsolával |
A spenótot megtisztítjuk, több vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Pár percre forró vízbe dobjuk, majd hagyjuk kihűlni és felaprítjuk. A mazsolát forró...
|
|
|
|
|
|
|
|