Belépés
Információ
Sikertelen belépés. Kérjük probálja meg " Titkosított Kapcsolattal "!
Receptek
Isteni eledel
A szeletelt mell filét tócsi bundában kell kisütni.(tócsihoz:lereszeljük a nyers krumplit,keverünk hozzá 1 tojást,sót, borsot,tejfölt vagy kefirt,reszelt fokha...
Burgonyás gombóc, gombamártással !
A burgonyát sós vízben megfőzöm , áttöröm , s hozzáadom a tojást, sót, borst,kevés vajat és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Közepes nagysá...
Erdei gyümölcsleves
A magozott meggybefőttet egy nagy edénybe tesszük a levével együtt, majd kiegészítjük annyi vízzel hogy egy liter legyen. Beletesszük a fűszereket , majd ízlé...
Sós kifli variációk
A lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt, a langyos tejet jól összegyúrom és 5 db cipót készítek belőle, majd fél óráig pihentetem. Két nagy tepsit kikenek ma...
Zacskós leves Zax módra
Senkit ne tévesszen meg ez nem egy zacskós leves elkészítési módjának leírása. Mindössze azért neveztem el így mert mindent zacskóból veszünk elő jó panelpatkán...
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolgozzuk, és az így kapott kenyértés...
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb a töltött káposzta, ha kovászos k...
Francia hagymás pite
A sonkát és a hagymát csíkokra vágjuk, pici olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük,hozzáadjuk a tejszínt,pici borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. ...
Kávékocka
A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót,a lisztet és a sütőport. Könnyedén összekeverjük, a masszát egy kikent sütőformába öntjük és el...
Fűszeres csirkemell mexikói körettel.
A melleket alaposan megtisztogatom, nagyobb darabokra vagdosom, és kisebb bevágásokat ejtek a felületükön, hogy a pác jobban átjárhassa őkelmüket. Elővesze...
Parmezános tepsis krumpli
1. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. 2. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. 3. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. 4. Egyenletese...
Bácskai gombásrizs!
Először megpároljuk a rizst. Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük. A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hagymához adva fedő alatt pároljuk t...
Palacsinta porcukorral
A tojásokat elkeverem a porcukorral, egy kevés sóval, a liszttel és a tejjel. Ha szükséges, annyi szódavizet adok hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomó...
Vegetáriánus gyros tál.
A zöldségeket összevágom, a gyros fűszerkeverékkel, kis olajjal bepácolom, hagyom állni. Joghurtos-fokhagymás öntetet készítek. Megsütöm a hasábburgonyát. La...
" Ízek orgiája " steak.
A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színes borssal beszórjuk. Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután ol...
Olcsó póréhagymás sajtkrémleves
A póréhagymát apróra vágjuk. (A zöld levelét is tegyük bele. Nagyon finom ízt ad, és izgalmasan néz ki a levesben.) Majd fonnyasszuk meg egy kicsit a zsirad...
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Szótár




Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Szabályzat, © 2002-2022 TVN.HU Kft. Minden jog fenntartva.